تبیین:

به موازات وجود ایجاد زندگی مشترک در سطح جامعه که می‌تواند موجب ایجاد آرامش در خانواده‌ها و امنیت فکری و ذهنی در سطح جامعه باشد، متأسفانه بروز طلاق و تبعات منفی آن موجب فروپاشی و از بین رفتن بنیان خانواده‌ها شده است؛ که گا‌ها طلاق‌های عاطفی را نیز می‌توان در این سیر از جامعه مطرح نمود. طلاق می‌تواند آسیب‌ها و تهدیدات زیاد و گوناگونی را بر طرفین (زن و مرد) و فرزندان و متعاقب آن در جامعه داشته باشد. بعضا افرادی هستند که با اعلام کارشناسی‌های غیر معقول سعی دارند موضوع طلاق را عادی و بدون آسیب جلوه دهند و حتی با بکاربردن الفاظی از قبیل قوی بودن مردان نسبت به زنان و عدم اسیب پذیری عواطف و احساسات طلاق را برای مردان راحت‌تر جلوه دهند ولی این در حالیست که بعضا مردان پس از طلاق دچار مشکلات بیشتری می‌شوند به خصوص اگر در زندگی زناشویی خود صاحب فرزند و یا مشاغل دولتی، پراسترس و مأموریتی، داشته باشند. این در حالیست که به دلیل شرایط روحی و جسمی مردان کمتر خود را نشان می‌دهد و گا‌ها در مردان پنهان می‌باشد. باید قبول نمود که در زندگی‌های زناشویی، وظایف مهم زن و مرد در پیشبرد مسائل زناشویی قابل چشم پوشی نبوده و هر کدام نیمی از وظایف را بر عهده گرفته اند. از آسیب‌های اجتماعی طلاق می‌توان به موضوع افسردگی و مشکلات شخصیتی اشاره نمود که می‌تواند ماه‌ها و گا‌ها سال‌های زیادی فکر، ذهن و رفتار شخص را تحت الشعاع خود قرار دهد. متأسفانه گذشته از جاری شدن احکام طلاق و پایان یافتن زندگی بر روی کاغذ، اتفاقات پس از آن می‌تواند قابل بیان و بررسی باشد که از جمله این موارد می‌توان به بروز خودکشی و خودزنی ناشی از ایجاد استرس (زن و مرد، فرزندان)، عادی شدن روابط نامشروع و دوستی‌های پس از طلاق، منزوی و طرد شدن افراد در بین خانواده و جمع دوستان و یا بیکاری و ترک برخی مشاغل، ایجاد دیدگاه‌های غیر واقعی افراد جامعه (به خصوص به زنان مطلقه) که باعث از بین رفتن امنیت اجتماعی زنان می‌شود. از علل دیگر ایجاد کننده طلاق به ویژه طلاق‌های عاطفی، ورود زوجین به شبکه‌های اجتماعی در بستر فضای مجازی می‌باشد باید به این نکته توجه داشت که نباید باطن زندگی خود را با ظاهر زندگی برخی افراد در شبکه‌های مجازی که غالبا سعی در جذب مخاطب دارند مقایسه نمود. 
تعیین مهریه سنگین مانعی برای طلاق و ایجاد زندگی زناشویی پایدار نیست: باید توجه داشت که تعیین مهریه‌های سنگین هیچ موقع باعث دوام زندگی‌های زناشویی نشده است و باید قبول نمود که مهریه نشانه‌ای از محبت مرد به زن است نه خریداری زن.
شناسایی نقاط قوت و ضعف زوجین: نامزدی و عقد فرصت مناسبی برای شناخت بیشتر پسر و دختر از روحیات یکدیگر می‌باشد. اما نباید طولانی باشد و لذا به پیشنهاد کارشناسان دینی و مذهبی در این خصوص نیاز است مرد و زن قبل از ازدواج و شروع زندگی مشترک با ارزیابی خواسته‌ها، نوع فرهنگ و دارایی، میزان هم ترازی خود را مشخص نمایند.
ازدواج‌های عجولانه، عاطفی، دوستی‌های ناپایدار و کوتاه مدت، بزرگ نمایی و کوچک نمایی‌های استعداد و دارایی‌های فیزیکی و شخصیتی و ... همگی بسترساز بروز مشکلات درآینده و ایجاد طلاق در خانواده‌ها می‌شود. زوجین باید سعی نمایند از بروز هرگونه تنش بر سر مسائل قابل حل خودداری نمایند. توجه به برخی باور‌های دینی از قبیل صبر و تحمل در ناملایماتی ها، قناعت، رازداری، چشم پوشی از برخی معایب و نواقص و ... می‌تواند به شیرینی و استقامت زندگی اضافه نماید. در صورتیکه مسائل قابل حلی وجود دارد، قبل از آنکه زن و شوهر سعی در کشاندن موضوع به محکمه و مهیا نمودن ورود افراد دلسور و غیر دلسوز به زندگی خود شوند، با قبول برخی اشتباهات و کم کاری‌های خود، الگو گرفتن از سبک زندگی اسلامی و زندگی ائمه اطهار سعی در اصلاح و ترمیم روابط خود شوند. باید قبول داشت در جامعه کنونی که سرشار از بستر‌های تخریب زندگی توسط برخی دشمنان مهیا شده است، هیچ انسانی بدن خطا و بدون عیب وجود ندارد و باید به برخی معایب و نواقص خود معترف بوده و بدون محکوم نمودن و توجیه آن سعی در اصلاح شویم. اغلب کارشناسان و صاحب نظران اجتماعی بر این باورند که برخی عوامل از قبیل عدم صداقت قبل از ازدواج، بالا رفتن سطح توقعات طرفین از همدیگر، مقایسه باطن زندگی خود با ظاهر زندگی دیگران، استفاده بیش از حد از فضای مجازی و اینستاگرامی، فشار‌های اقتصادی و بالارفتن هزینه‌های زندگی، فشار‌های روحی و روانی ایجاد شده از جانب اطرافیان و خانواده ها، عدم داشتن تعامل در برخی تصمیم گیری‌ها حتی در مسائل کوچک، تجمل گرایی و گا‌ها ازدواج به خاطر ظواهر، عدم تناسب بین زوجین (فکری، اقتصادی و تحصیلاتی) و ... موجب ایجاد بروز طلاق گردد.
پس زنان صالح و درستکار (در قبال همسرانشان) مطیع و متواضع و همچنین در غیاب (همسرانشان) در قبال آنچه خداوند برای آنان قرار داده است. حفظ کننده خودشان و اسرار و اموال شوهرشان هستند. (سوره نسا آیه ۳۴)

رسول حسینی باغکمه

ارسال نظرات