18 آذر 1400 - 09:38

پایگاه رهنما:

روزنامه کیهان**

سرزنش پرکاری دولت جدید به جای عذرخواهی از کم‌کاری دولت سابق!

یک روزنامه زنجیره‌ای ضمن به رخ کشیدن نتایج سوءمدیریت دولت پیشین ادعا کرد: پرکاری دولتمردان جدید بی‌فایده است (!)
روزنامه آرمان در یادداشتی، پرکاری را مقابل غفلت از مسائل اصلی قرار می‌دهد و می‌نویسد: «دولت با ادعای رفع سریع مشکلات روی کارآمد و از ابتدای مسئولیت خوتلاش داشته و دارد که نشان دهد بسیاری از مشکلات با پرکاری و مدیریت انقلابی قابل حل هستند. در این زمینه می‌توان به سفر‌های گسترده استانی و انبوه جلسات پی‌درپی رئیس دولت اشاره کرد. البته تلاش مستمر، پیگیر و پرحجم مورد استقبال همه عقلاست و کسی نمی‌تواند از آن نهی کند و با جرات می‌توان از دولت آقای روحانی که دراین زمینه دچار ضعف بود، انتقاد کرد. در زمانی که حجم بسیار زیادی از نابسامانی‌ها متوجه امور روز‌مره مردم است واقعاً هیچ راهی جز تلاش شبانه‌روزی همه مسئولان کوچک و بزرگ دولت و همه ارکان حکومتی وجود ندارد. اما روشن است که وقتی ما در امور کلی با بحران‌ها و چالش‌های عمیق روبه‌رو هستیم پرکاری تنها قادر خواهد بود بخشی از مشکلات موردی را برطرف کند. مثلا وقتی کشور دچار خشکسالی است و ۶۵ درصد از مخازن سد‌ها خالی هستند با هر میزان ازکار و تلاش امکان رفع کامل مشکل وجود ندارد و گاهی تلاش‌های بی‌ثمر نه‌تن‌ها موجب اتلاف منابع می‌شوند که خود عوارض منفی به‌وجود می‌آورند. دولت باید متوجه این جنبه از پرکاری و تعجیل و سرعت در عمل هم باشد. نکته بسیار مهم اینکه تاکنون دولت اصولگرایان در زمینه مشکلات و بحران‌های اصلی موجود هیچ برنامه دقیقی ارائه نداده است و جز فعالیت‌های پرحجم همه ناظران منتظرند تا ببینند که برنامه‌های ایشان در زمینه‌های اساسی چیست؟ رئیس دولت تاکنون ۳ گفت‌وگوی مستقیم و زنده با مردم داشته است، ولی در هر ۳ برنامه بجز اظهار برخی از کلیات نفرموده‌اند که برنامه‌های مشخص ایشان چیست؟ سؤالات بزرگ و گزنده‌ای وجود دارد که نفس تاخیر در پاسخ به آن‌ها خود مشکل آفرینند و اقتصاد رنجور و فعالان اقتصادی را سردرگم می‌کند. مثلا مجری برنامه می‌توانست از پرواز قیمت دلار به بالای ۳۰ هزار تومان بپرسد؟...
به‌نظر می‌رسد خطر مشغول شدن دولت به جزئیات و غلفت از مهمات و کلیات واقعاً در حال خودنمایی است. قطعا جاده فلان روستا و شهرستان باید احداث شود، مسلما مشکل فاضلاب اهواز باید برطرف شود، حتما باید تعداد داروخانه‌های توزیع‌کننده دارو‌های کرونا زیاد شوند و بسیاری از مشکلات از این دست نیازمند پیگیری هستند، ولی تا زمانی که اقتصاد، تحریم‌ها، امنیت، روابط خارجی، سطح رفاه عمومی، تورم و خشکسالی مورد رسیدگی اساسی قرار نگیرند و در شرف حل و فصل نباشند اگر ده دولت همزمان به رفع مشکلات موردی بپردازند، قادر نخواهند بود که حتی همین موارد کوچکتر را برای همیشه به نقطه اطمینان بخشی برسانند. وقتی قیمت دلار نگاه‌ها را خیره و نگران می‌کند اگر هزار بار بگوئیم که سفره مردم را به مذاکرات گره نمی‌زنیم، سودی نخواهد داشت و آن گره زده شده است.»
از نویسنده این روزنامه باید پرسید آیا مشکلات مربوط به آب و برق و گاز و سایر حامل‌های انرژی، یک شبه نازل شده یا عقبه مدیریتی دارد؟ اگر عقبه دارد که این‌گونه هم هست، اولا آیا پیگیری آن‌ها در دوره دولت متبوع خود بوده‌اید یا همه چیز را متاسفانه به سازش با آمریکا و برجام حواله داده‌اید؟ آیا خبر داشته‌اید که امکانات هسته‌ای و غیرهسته‌ای (سوخت فسیلی) برای تامین منابع پایدار انرژی و آب در کشور، به اعتبار توافق برجام و توافق پاریس و.. معطل و متوقف شد؟ اگر خبر نداشتید که امروز چرا مدعی شده‌اید؟ اگر خبر داشته‌اید و سکوت کرده‌اید، که بدتر! اما از همه بدتر این است که زبانی که دیروز باید به طلبکاری از ۸ سال فرصت‌سوزی باز می‌شد و بند آمده بود، امروز دراز شده و از دولت نوپا طلبکاری می‌کند!
دوم اینکه پرکاری و سختکوشی و میان مردم و نخبگان و فعالان اقتصادی رفتن و از نزدیک آشنایی پیدا کردن و گره‌گشایی نمودن، منافاتی با برنامه‌ریزی ندارد.
سوم عجیب است که برخی محافل به هنگام ۸ برابر شدن قیمت دلار، سکوت اختیار کرده بودند و حالا که آثار سوءمدیریت ۸ ساله در کنار شرطی‌سازی اقتصاد، عملیات روانی رسانه‌های زرد اجاره‌ای و اتاق جنگ اقتصادی دشمن، سرگرم بازی با قیمت ارز است، ناگهان نگران می‌شوند! و جالب اینکه به بهانه این گرانی، دوباره آدرس مذاکره و کنش در مقابل آمریکا را می‌دهند؛ یعنی همان رفتار خطرناکی که موجب تضعیف اقتصاد ملی و پس‌لرزه‌های آن شده است.

سنگ‌پای خبرآنلاین و داستان برجام متعفن

خبرگزاری وابسته به دولت سابق به طعنه نوشت: می‌گفتند برجام جسد متعفنی است، اکنون ۴۰ نفر را به وین می‌برند تا همین برجام را احیا کنند.
خبرآنلاین از قول سردبیر خود نوشته است: «وقتی آقای رئیسی و دیگر نامزد‌های اصولگرا وارد انتخابات شدند، مدام می‌گفتند که دلار را به ۱۵ هزار تومان می‌رسانیم، ارزش پول ملی را حفظ می‌کنیم و به بورس سروسامان می‌دهیم. اهل فن می‌دانستند حرف‌های آقای رئیسی و نامزد‌های دیگر اصولگرا با واقعیت همخوان نیست و آن‌ها هیچ چشم‌اندازی برای اقتصاد ایران ندارند. از سوی دیگر آن‌ها اصلا نمی‌خواستند اقتصاد را با علم اقتصاد حل کنند و فکر می‌کردند با چندشعار مشکلات همه چیز حل می‌شود.»
«آقای رئیسی که وارد میدان شد تازه متوجه شد که شعار‌ها عملیاتی نیستند. اکنون هم نباید انتظار زیادی از دولت کنونی داشته باشیم. بضاعت دولت آقای رئیسی در حوزه اقتصادی همین است و نباید تصور کنیم چهارسال یا هشت سال آینده اتفاق ویژه‌ای رقم می‌خورد».
«بخش عمده نارسایی‌های اقتصادی نتیجه تحریم‌هاست و تا تحریم‌ها برداشته نشود، گشایش اقتصادی سرابی بیش نیست. به یاد داریم همین‌ها که می‌گفتند برجام جسد متعفنی است اکنون چهل نفر را به وین می‌برند تا همین برجام را احیا کنند، اما بازهم موفق نخواهند بود، زیرا توان مذاکره هم ندارند. در مجموع دولت آقای رئیسی هم ارزیابی درستی از مشکلات کشور ندارد، هم برنامه ندارد و هم نیرو‌های توانمندی در اختیار ندارد».
گوینده این مطالب البته احتمالا خود را به تجاهل زده است وگرنه حتما می‌داند که اولا؛ قیمت دلار سال ۹۲ زیر ۴ هزار تومان (۳۷۰۰ تومان) بود و به مدد مدیریت آقای روحانی و تیمش که خبرآنلاین هم از ویژه‌خواران سفره آنان بوده، تا ۳۳ هزار تومان هم افزایش یافت. این بلا بر سر ارزش پول ملی در روند ۸ ساله «برجامیزاسیون» همه اقتصاد ایران حاصل شد و منطقا تغییر این روند وابسته و شرطی شده، زمان و زحمت زیادی می‌برد. خوشمزگی ماجرا هم این است که سردبیر خبر‌آنلاین رمل و اسطرلاب انداخته و پیشگویی کرده که ۴ یا ۸ سال آینده اتفاقی برای بهبود اقتصاد کشور رخ نخواهد داد. جای تعجبی هم ندارد. چون همین جنابان پیشگو، ظرف ۸ سال گذشته، پشت سر هم، در باغ سبز نشان می‌دادند و وعده سر خرمن می‌دادند و ادعا می‌کردند که با عملکرد دولت مدعی تدبیر و امید، اقتصاد ایران رونقی بی‌سابقه را تجربه خواهد کرد (!)
موضوع دوم در همین زمینه آن است که از حضرات به استناد کارنامه عملکردشان بپرسیم، دقیقا منظور شما از چشم‌انداز علمی برای اقتصاد و اینکه مشکلات با علم اقتصاد حل می‌شود و نه شعار، چیست؟ آیا رفتار شما درباره بورس و بازار و تولید و صادرات و کشاورزی و صنعت، علمی و غیرشعاری بود، یا در مذاکرات هسته‌ای، خرد و دانش را دخالت دادید و مثلا توافقی امضا کردید که ضمانت اجرا داشته باشد و در برآیند زمانی چند ساله، موجب نشود رتبه اقتصادی ایران در دنیا، شش رتبه سقوط کند؟!
سوم؛ آقای رئیسی دقیقا با ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه، ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی، تعهد پرداخت ماهانه ۱۰ هزار میلیارد تومان سود اوراق فروخته شده، نقدینگی ۹ برابر شده و به بیش از ۴ هزار هزار میلیارد تومان رسیده، تورم رکوردشکن ۴۹ درصدی، استقراض بی‌حساب و کتاب از بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی و...، چه هنری باید به خرج می‌داد و چگونه باید کشور را اداره می‌کرد که در این ۱۰۰ روز نکرده است؟!
و آیا رئیسی باید شرمنده این کارنامه باشد یا برخی گردانندگان خبر آن‌لاین که از قبل مجیزگویی برخی مدیران بی‌کفایت دولت سابق، به نان و نوا رسیدند؟!
رئیسی باید شرمنده باشد که توانست با درایت و تدبیر و همت، قتل‌عام کرونایی بیش از ۷۰۰ نفر در روز را به یک دهم کاهش دهد و کسب و کار‌های تعطیل شده در اثر شیوع کرونا را احیا کند، یا شما‌ها که نام هر مشکلی به میان می‌آمد (از جمله تهیه واکسن و واکسیناسیون) می‌گفتید «تا مشکل تحریم‌ها و برجام و FATF حل نشود، هیچ کاری نمی‌شود کرد و خودتان را راحت می‌کردید؟!
نکته چهارم، درباره «تعفن جنازه برجام و تیم ۴۰ نفره مذاکره کننده برای احیای آن» است. وقتی در اثر کج کارکردی امثال شما و خاطرجمعی و تضمین دادن به آمریکا (مبنی بر این که حتی در صورت خروج واشنگتن از توافق، در آن می‌مانید)، وعده‌های غرب برای لغو تحریم‌ها زیر پا می‌ماند و انتفاع ایران از توافقی که هزینه‌هایش را پرداخته به صفر می‌رسد، چه نامی برای چنان توافقی می‌توان گذاشت؟ توافقی که در مقابل عهدشکنی مطلق آمریکا و تروئیکای اروپایی فاقد ضمانت و مجازات است، اما مکانیسم ماشه در آن تعبیه شده و طرف‌های غربی عضو برجام با استفاده از آن می‌توانند همه تحریم‌ها را به شکل اتوماتیک احیا کنند، اگر متعفن نیست، پس چیست؟ در حقیقت برجام طوری پخت و پز شده که ایران براساس آن برای ۱۰ تا ۱۵ سال (در بند‌های مختلف) باید هزینه‌های هنگفت بپردازد و محدودیت‌های گسترده را در زمینه توقف پیشرفت علمی خود بپذیرد، و ضمناً نه انتفاع پایدار و مؤثر (نظیر سرمایه‌گذاری خارجی) از آن داشته باشد و نه بتواند (به خاطر مجازات‌های تعبیه شده) به راحتی آمریکا از توافق خارج شود. کسانی که سنگ برجام را به سینه می‌زنند، متهم هستند که این خسارت دو سر باخت را برای کشور رقم می‌زنند، اما در کنار همه بی‌کفایتی‌ها، یک کار را خوب بلدند و آن، ادای طلبکاری و فرار به جلو است!
بر همین مبنا، مذاکراتی که انجام می‌شود، نه برای احیای برجام بلکه احیای حقوق پایمال شده‌ای است که دولت وقت ما به اسم صیانت از آن، امتیاز داده و خسارت به کشور تحمیل کرده، اما تحریم‌ها نیز ۲ برابر شده است. در واقع تیم جدید قرار است برخی خرابکاری‌های سابق را جبران کند و البته اعضای تیم هم ۴۰ نفر نیست، بلکه ۱۰-۱۲ نفر است. هر چند که اگر کارشناس کار بلد بیشتری هم به تیم مشورت بدهند، رفتار حکیمانه‌ای است، چرا که برخلاف گذشته قرار نیست کسی امضای طرف آمریکایی را تضمین بداند، یا رئیس‌جمهور آمریکا را مؤدب بخواند و براساس این خوش‌خیالی، دیکته بنویسد!

۸۰ درصد خانه‌های خالی در تملک بانک‌ها و افراد حقیقی

از مجموع خانه‌های خالی در کشور، ۲۰ درصد در اختیار افراد حقیقی و ۸۰ درصد متعلق به افراد حقوقی و بانک‌هاست.
روزنامه جام جم درباره این خبر نوشت: بر اساس آمار‌های غیررسمی حدود یک میلیون و ۷۰۰هزار خانه خالی احتکار شده در کل کشور وجود دارد که ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار واحد آن مربوط به حقیقی‌ها و مابقی مربوط به حقوقی‌هاست. در این میان، برخی کارشناسان بر این باورند سهم بانک‌ها بیش‌تر است.
اقبال شاکری، عضو کمیسیون عمران مجلس اعلام کرده بانک‌ها به دلیل اینکه منابع زیادی در اختیار دارند در ساخت و ساز‌های احتکار شده سهم بیش‌تری نسبت به سایر دستگاه‌ها و افراد دارند. از این رو بانک‌ها یا باید این املاک را به فروش برسانند یا در بازار اجاره عرضه کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهد برخی شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها نیز در بازار مسکن فعالیت می‌کنند. طبق قانون مجلس سال ۹۴ بانک‌ها از شرکت‌داری منع شدند، اما با گذشت شش سال همچنان گفته می‌شود بانک‌ها یا زیرمجموعه‌هایشان در یک بازار ورود کرده‌اند. شبکه بانکی می‌گوید برچسب دارا بودن خانه خالی به آن‌ها نمی‌چسبد و در عین حال محمود محمودزاده، معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهر‌سازی اخیرا اعلام کرده تعداد ۲۰۰هزار خانه خالی متعلق به افراد حقیقی است و یکی از بانک‌های کشور به تنهایی دارای ۱۰۰۰واحد مسکونی خالی است.

اسرائیل در برابر حملات سایبری ایران کاملاً شکننده است

حملات سایبری ایران علیه اسرائیل، روز به روز پیچیده‌تر و خطرناک‌تر می‌شوند. مسئله‌ای که از منظر تل‌آویو کاملاً خطرناک ارزیابی می‌شود.
پایگاه خبری «میدل ایست مانیتور» درباره نبرد سایبری میان ایران و اسرائیل نوشت: رویکرد ایران در مواجهه با اقدامات سایبریِ اسرائیل علیه این کشور نشان می‌دهد که اساساً تهران بنا ندارد در برابر حملات سایبری، سکوت پیشه کند و حتی الگوی پاسخ‌های ایران به حملات سایبری اسرائیل نشان می‌دهد که این حملات روزبه‌روز پیچیده‌تر و خطرناک‌تر نیز می‌شوند. مسئله‌ای که از منظر تل‌آویو کاملاً خطرناک ارزیابی می‌شود. در هفته‌های اخیر، سطح تنش و درگیری سایبری میان ایران و اسرائیل، به نحو بی‌سابقه‌ای افزایش یافته است. اخیرا پمپ بنزین‌های ایرانی هدف یک حمله سایبری گسترده قرار گرفتند. ایران در مدت کمی پس از ایجاد این اختلال، از وقوع یک حمله سایبری خبر داد.
ماهیت و گستردگیِ اقدام خرابکارانه اخیر علیه ایران حاکی از این بود که به احتمال فراوان، حمله سایبری مذکور با مدیریت و راهبریِ یک بازیگر دولتی انجام شده است. در این رابطه، اسرائیل به وضوح و صراحت مسئولیت حمله به پمپ بنزین‌های ایرانی را به‌عهده نگرفته با این حال تا حد زیادی این نکته که حمله مذکور کار اسرائیل بوده، روشن است. در نقطه مقابل، اسرائیلی‌ها ادعا می‌کنند که ایران نیز حملات سایبری گسترده‌ای را انجام داده است. در این میان، تحلیلگران زیادی با مشاهده الگو‌های حملات سایبری ایران به این نکته اشاره دارند که ایران در حملات خود روزبه‌روز پیچیده‌تر عمل می‌کند. آن‌ها به‌طور خاص به حملات سایبری ایران به شبکه برق و همچنین سروِرهای اینترنتی در اسرائیل اشاره می‌کنند. حملاتی که خساراتی جدی را به سیستم‌های بانکی اسرائیل وارد کردند. ایران به قدری در این رابطه پیچیده عمل کرده که برخی اسرائیلی‌ها به خریدِ ژنراتور‌های برق و همچنین تهیه نسخه‌های مختلفِ کپی از مدارک و داده‌های رایانه‌ای خود روی آورده‌اند. ترس آن‌ها از این است که شاید اطلاعات و بسیاری از امکانات خود را در جریان اقدامات سایبری ایران از دست بدهند.
در این رابطه، بسیاری از نهاد‌های اسرائیلی اعلام کرده‌اند که آمادگی لازم جهت مقابله با حملات پیچیده ایران که امکان دارد موجب ایجاد تلفات گسترده انسانی شوند را ندارند. با این حال، افزایش تنش‌های سایبری میان ایران و اسرائیل موجب شده برخی تحلیلگران اسرائیلی این آینده تاریک را نیز برای اسرائیل در پیش‌بینی‌های خود لحاظ کنند. مسئله‌ای که می‌تواند حامل خسارات سنگینی برای تل‌آویو باشد.
اسرائیل در شرایط فعلی در هراس است که مبادا حملات سایبری ایران، توانایی‌های اقتصادی و فناوری آن را فلج کنند. مسئله‌ای که می‌تواند برای بانک‌ها، نهاد‌ها و زیرساخت‌های تجاری اسرائیل شدیدا آسیب‌زا باشد. حملات سایبری اخیر ایران به برخی پایگاه‌های داده‌ای و اطلاعاتی اسرائیل نشان داد که تل‌آویو تا حد زیادی جهت مقابله با حملات سایبری، از فقدان آمادگی رنج می‌برد. در واقع، این حملات نشان دادند که اسرائیل تا حد زیادی در برابر اقدامات سایبری علیه خود آسیب‌پذیر و شکننده است. جدای از این‌ها، اگر روند تنش‌های سایبری میان ایران و اسرائیل ادامه پیدا کنند، امکان دارد تهران در حوزه‌های تسلیحاتی و موشکی اسرائیل نیز نفوذ کند که این موضوع در نوع خود می‌توان تبعات مرگباری را برای اسرائیل به همراه داشته باشد.
آنچه در این میان کاملاً آشکار است این نکته است که اساساً ایران در برابر حملات سایبری اسرائیل، سکوت پیشه نخواهد کرد. ایران تیم‌های سایبری تهاجمی مختلفی دارد. در شرایط فعلی، ایرانی‌ها مدام از روند تنش‌های سایبری خود با اسرائیل، نکاتی را یاد می‌گیرند و متعاقبا بر مهارت خود در حوزه سایبری می‌افزایند. این مسئله از منظر اسرائیل کاملاً تهدیدآمیز است و نشان از آن دارد که ایران بیش از هر زمانی آماده خواهد بود تا به اقدامات سایبری اسرائیل علیه منافعش. با قدرت پاسخ دهد.

**************

روزنامه وطن امروز**

دعوت پوتین از رئیسی برای سفر به مسکو

رئیس‌جمهور روسیه ابراز امیدواری کرد حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی دعوت او را پذیرفته و به مسکو سفر کند. ولادیمیر پوتین در یک نشست خبری بعد از گفتگو با نخست‌وزیر یونان گفت: درباره مساله ایران صحبت کردیم و امیدوارم رئیس‌جمهور ایران دعوت من را پذیرفته و بتواند اوایل سال آینده به روسیه سفر کند. «لوان جاگاریان» سفیر فدراسیون روسیه در تهران نیز شهریور سال جاری ابراز امیدواری کرده بود «هر وقت وضعیت ناشی از همه‌گیری ویروس کرونا اجازه دهد» سفر رئیسی به مسکو انجام شود.

* گفت‌و‌گوی تلفنی رئیسی و اردوغان

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی در گفت‌وگوی تلفنی با رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه با اشاره به ضرورت همکاری ۲ کشور در مبارزه با تروریسم گفت: راه اصلی مبارزه با تروریسم احترام به حاکمیت کشورهاست و با توجه به سابقه درخشان جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم از همکاری همه کشور‌ها در مبارزه با تروریسم استقبال می‌کنیم. رئیس‌جمهور با تاکید بر اهمیت روابط تهران و آنکارا در زمینه اقتصادی و تجاری خاطرنشان کرد: بزودی با برگزاری اجلاس مشترک در تهران، توسعه همکاری‌ها وارد مرحله جدیدی می‌شود. رئیسی با اشاره به ملاقات‌ها و رایزنی‌های اخیر خود در سطح منطقه افزود: ما تاکید داریم مشکلات منطقه باید در درون کشور‌های منطقه و با مشارکت فعال کشور‌ها حل‌و‌فصل شود و نیازی به دخالت بیگانگان نیست. اردوغان نیز در این گفت‌وگوی تلفنی همکاری‌های ۲ کشور بویژه در زمینه اقتصادی و امنیتی را مهم دانست و گفت: اکنون ایده همکاری‌های مشترک در بین کشور‌های منطقه حاکم شده است و سفر‌ها و رایزنی‌های اخیر نشان از موفقیت آن دارد. رئیس‌جمهور ترکیه ضمن تاکید بر برگزاری نشست‌های مشترک همکاری بین تهران و آنکارا خاطرنشان کرد: در سفر آتی خود به تهران روابط
۲ کشور وارد فصل جدیدی از توسعه خواهد شد.

***

رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح:
مأموریت انتظامی کشور متنوع سنگین و چندجانبه است

سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری، رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح در مراسم رونمایی طرح جامع ساختار و سازمان فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران، این طرح را مبدأ تحول و نقطه عطفی برای امنیت بیشتر و خدمت به مردم دانست و اظهار داشت: طرح جامع ساختار فرماندهی کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران طی سالیان طولانی توسط ستاد کل نیرو‌های مسلح درباره دستاورد‌ها و مؤلفه‌های تحولی، پیامد‌ها و بازخورد‌های آن مورد ارزیابی دقیق قرار گرفت که در نهایت این طرح جامع تدوین و به منظور تصویب تقدیم فرماندهی معظم کل قوا شد که معظم‌له با طرح تحول و ارتقای ناجا موافقت کردند. وی با بیان اینکه مأموریت انتظامی کشور متنوع، سنگین و چندجانبه است، خاطرنشان کرد: انتظارات از انتظامی کل کشور فوق‌العاده بالاست و انتظامی کل کشور در مقایسه با سایر نیرو‌های مسلح دارای گستردگی مفهومی، موضوعی، مصداقی و جغرافیایی است و در تمام شئون زندگی مردم نقش و حضور دارد و این نقش، حضور و مسؤولیت ملموس است. رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح افزود: باید با اجرای این طرح جامع شاهد تحول، پویایی، ورزیدگی، چابکی، شادابی و خدمتگزاری بیشتر به مردم و انسجام و هماهنگی با سایر ارکان نیرو‌های مسلح و بخش‌های گوناگون مدیریتی کشور باشیم.

***

فرمانده کل سپاه پاسداران:
پهپاد‌های ما در هر جایی می‌توانند بنشینند و عملیات انجام دهند

فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با تبریک روز دانشجو گفت: کشور به وسعت قدرت ذهن‌ها بزرگ می‌شود و بزرگی یک کشور به وسعت جغرافیایی، قدرت دفاعی و اقتصادی آن نیست، بزرگی کشور‌ها به وسعت ذهن و دانش مردم آن کشور است. سرلشکر حسین سلامی تاکید کرد: بزرگی یک ملت در بزرگی و عظمت ذهن و قلب و روح آنهاست و قدرت عاریه‌ای، یک ملت را بزرگ نمی‌کند. ما در حال پیشرفت هستیم و رشد کرده‌ایم، من در این سال‌ها شتاب علمی کشور را دیده‌ام و این تفاوت را حس کرده‌ام و با قدرت می‌گویم ما بسیار رشد کرده‌ایم. فرمانده کل سپاه با اشاره به پیشرفت‌های علمی کشور در حوزه ماهواره‌برها، گفت: ما قبل از انقلاب درباره ماهواره‌ها همه چیز را می‌خواندیم، اما اینکه یک روز بتوانیم آن را بسازیم برای‌مان قابل تصور نبود، اما امروز وقتی ماهواره و ماهواره‌بر‌هایی می‌سازیم که بیش از ۶۴ هزار قطعه دارد و این ماهواره را با ماهواره‌بر در مدار قرار می‌دهیم یعنی رشد علمی بسیار بالایی داشته‌ایم. سرلشکر سلامی ادامه داد: یک نمونه از این دست، پرنده‌های بدون سرنشین هستند، که آن‌ها را در انواع مختلف تولید کرده و به پرواز درمی‌آوریم. این پرنده‌ها در هر جایی می‌توانند بنشینند و عملیات انجام دهند، در حالی که ما تحریم هستیم و هیچ‌کسی در این مسیر به ما کمک نکرده است و ما با تلاش خود به این جایگاه رفیع رسیده‌ایم.

***

از سوی نماینده ایران در سازمان ملل صورت گرفت
هشدار نسبت به سرقت دریایی نفت ایران

سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با بیان اینکه از سال گذشته شاهد پدیده سرقت نفت ایران در دریا هستیم، نسبت به تداوم چنین سیاست‌های خطرناکی هشدار داد. زهرا ارشادی گفت: نقش جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با دزدی دریایی و همکاری با سایر کشور‌ها در این مهم که توسط دبیرکل در گزارش‌های متوالی وی منعکس شده و شورای امنیت در قطعنامه‌های متعدد خود از آن تقدیر به عمل آورده است، از همین احساس و درک ناشی می‌شود. وی افزود: از سال گذشته شاهد پدیده سرقت نفت ایران در دریا هستیم. جمهوری اسلامی ایران نسبت به تداوم چنین سیاست‌های خطرناکی که به دلیل سیاست‌های یکجانبه استکباری موجب وخامت بیش از پیش اوضاع شده است هشدار می‌دهد. ارشادی اضافه کرد: همچنین از جامعه جهانی خواسته می‌شود این اقدامات غیرقانونی را که تهدیدی برای تجارت آزاد در دریا و آزادی دریا‌ها به شمار می‌آید و موجب نادیده گرفته شدن تحریم‌های غیرانسانی شده است، محکوم کند.

**************

روزنامه خراسان**

توزیع هوشمند لبنیات تنظیم بازاری آغاز شد

مهر – مدیر عامل سازمان تعاون روستایی گفت: عرضه لبنیات تنظیم بازاری با حدود ۱۵ درصد تخفیف زیر قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار، توسط سامانه هوشمند اینترنتی آغاز شد. اسماعیل قادری‌فر گفت: در سامانه، در گزینه اقلام تنظیم بازار قطعا قیمت‌های مصوب ۲۵ قلم ستاد تنظیم بازار به صورت روزانه در پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی منتشر می‌شود و دیگر اقلام نیز تقریبا قیمت‌های میانگین و متوسط مغازه‌های سطح شهر است.

سرگردانی ۵ کیلو طلا در گمرک

ایسنا - ورود نامحدود طلا به ایران در حالی ظاهر خوشایندی دارد که در عمل شاید کسی را که با خود طلا به ایران می‌آورد پشیمان کند. نمونه آن روایتی از یک ایرانی است که در بازگشت به ایران سرمایه خود را در قالب پنج کیلو شمش آورده، اما با موانع متفاوتی مواجه شده است به طوری که به دلیل ترخیص نشدن، در یک ماه گذشته برای او هزینه ۲۰۰ میلیونی انبارداری گمرک ثبت شده و در نهایت راهکار پیشنهادی، ورود از طریق واسطه‌هایی بوده است که سهم ۱۰ تا ۱۵ درصدی یعنی نزدیک به یک میلیارد تومان می‌خواهند!

یارانه پنهان گاز یک مشترک در ماه ۵۰ میلیون تومان!

فارس - بررسی قبض گاز یک مشترک خانگی نشان می‌دهد که مصرف گاز ماهیانه وی، ۳۳ برابر میانگین مصرف یک خانوار در کشور بوده و به اندازه ۵۰ میلیون تومان نیز یارانه پنهان گاز دریافت کرده است. طبق این قبض گاز، میزان مصرف گاز این مشترک در اسفند سال گذشته بیش از ۲۰ هزار متر مکعب بوده و قبض گاز وی نیز ۱۱.۳ میلیون تومان محاسبه شده است.

**************

روزنامه ایران**

دو تذکر احمد وحیدی به یک استاندار

خبر اول اینکه، در روز‌های گذشته انتصاب آقای زینی‌وند با سابقه اصلاح‌طلبی در جایگاه استانداری کرمان با حواشی همراه بوده و سؤالات زیادی برای فعالان محلی و جریان انقلابی ایجاد کرده است. پیگیری رجانیوز از یک مقام آگاه در وزارت کشور نشان می‌دهد که انتصاب زینی‌وند در نتیجه اعتمادی بوده است که وزیر کشور به اصرار نمایندگان مجلس، امام جمعه کرمان، فرماندهان نظامی و مدیران امنیتی در استان داشته است. این مقام آگاه به رجانیوز خبر داد که در سه ماه گذشته چهره‌های فوق‌الذکر از جمله آقایان پورابراهیمی، حسن‌پور و زاهدی، مرتباً و مؤکداً توانمندی‌های زینی‌وند را به دفتر وزیر منعکس کرده و خواستار ابقای او شده‌اند. این مقام همچنین افزود انتصاب زینی‌وند در قالب تداوم خدمت‌رسانی بوده و حکم جدیدی برای ایشان صادر نشده است؛ لذا تداوم استانداری ایشان توسط وزیر کشور مشروط به تغییرات مدیریتی با محوریت جریان انقلابی جوان است. همچنین دکتر وحیدی هشدار‌های لازم را درباره جریانات منتسب به کارگزاران سازندگی در کرمان به ایشان داده است.

عزل ۳ مقام قضایی تکذیب شد

خبر دیگر اینکه، سه‌شنبه شب خبری در فضای مجازی با موضوع برخی انتصاب‌های جدید در دستگاه قضایی منتشر شد که مهمترین آن برکناری حجت‌الاسلام محمدجعفر منتظری دادستان کل کشور بود. مرکز رسانه قوه‌قضائیه ساعاتی پس از انتشار گسترده این خبر در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: این خبر که منشأ و مبدأ مشخصی نداشت، ابتدا در گروه‌های محدود دست به دست می‌شد تا اینکه کانال‌های خبری با انتشار آن به گسترش ادعای مطرح شده دامن زدند. پیگیری‌های مرکز رسانه قوه قضائیه در مورد این خبر نادرست که دامنه انتشار آن در ساعات پایانی سه‌شنبه شب به خبرگزاری‌ها و سایت‌های خبری هم رسید نشان می‌دهد انتصاب یا انتصاب‌های جدیدی از سوی رئیس دستگاه قضایی در حوزه دیوانعالی کشور، دادستانی کل کشور و دادستان انتظامی قضات صورت نگرفته است.

رئیس سازمان سیا: موهایم به‌خاطر ایران سفید شد!

دست آخر اینکه، «ویلیام برنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) در مصاحبه خود با روزنامه امریکایی «وال استریت ژورنال» مدعی شد کار به عنوان سفیر امریکا در روسیه در اوایل دهه ۲۰۰۰ آنقدر استرس‌زا بود که باعث شد مو‌های وی سفید شود. برنز ادعا کرد که بیشتر دسته‌های خاکستری موی او مربوط به دوره فعالیتش در این سمت بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۰۸ است. به گزارش فارس به نقل از شبکه «راشا تودی»، او در ادامه با اشاره به توافقنامه موقت برنامه اقدام مشترک که در سال ۲۰۱۳ بین ایران و شش کشور دیگر در خصوص برنامه هسته‌ای ایران امضا شد، مدعی شد: بقیه مو‌های خاکستری من مربوط به مذاکرات با ایرانی‌ها، بویژه مذاکرات مخفیانه در سال ۲۰۱۳ است. برنز همچنین در این مصاحبه، به نبود جنبه‌های تسلیحاتی در برنامه هسته‌ای ایران اعتراف کرد. وی در نشستی که توسط روزنامه وال‌استریت‌ژورنال برگزار شد گفت که سیا «هنوز هیچ شواهدی درباره تصمیم ایران برای تسلیحاتی کردن» برنامه هسته‌ای نمی‌بیند.

**************

روزنامه شرق**

موافقت سنا با فروش موشک پیشرفته به ریاض

مجلس سنای آمریکا با اکثریت آرا قطع‌نامه ممنوعیت فروش ۲۸۰ موشک میان‌برد پیشرفته «هوا به هوا» به عربستان را رد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روسیاالیوم، این قطع‌نامه که با ۶۲ رأی مثبت و ۲۵ رأی مخالف روبه‌رو شد، شامل ۲۸۰ موشک هوابه‌هوای پیشرفته میان‌برد از نوع (ای‌آی‌ام-۱۲۰سی-۷ / سی-۸) و ۵۹۶ راکت انداز (ال‌ای‌یو-۱۲۸) است.
علاوه‌براین، لایحه مذکور شامل کانتینرها، تجهیزات پشتیبانی، قطعات یدکی و فنی-مهندسی ارائه‌شده از سوی دولت آمریکا و پیمانکاران است.
این طرح را رند پال و مایک لی، دو قانون‌گذار جمهوری‌خواه، به همراه برنی سندرز که بیشتر با دموکرات‌ها همراه است، ارائه کردند. نشریه هیل نوشت سناتور پال روز سه‌شنبه اعلام کرد که نقش عربستان در جنگ داخلی یمن، ازجمله از طریق محاصره هوایی و دریایی یمن، «نفرت‌انگیز» است.
۱۹ نوامبر گذشته، سه نفر از اعضای سنا اعلام کردند که گروهی از اعضای این مجلس با اولین معامله تسلیحاتی بزرگ به عربستان در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، به خاطر دخالت ریاض در جنگ یمن، مخالف هستند.
کاخ سفید هم در بیانیه‌ای اعلام کرد که به‌شدت با قطع‌نامه سنا در ممانعت از فروش ۲۸۰ موشک هوا به هوای میان‌برد به عربستان مخالف است؛ زیرا تصویب این قطع‌نامه از سوی سنا «تعهد جو بایدن برای حمایت و دفاع از شریک خود در زمان افزایش حملات موشکی و پهپادی در عربستان را تضعیف می‌کند».
جنگ یمن که سازمان ملل از آن به‌عنوان بدترین بحران انسانی در جهان یاد می‌کند، فروش تسلیحات به عربستان را که رهبری ائتلاف عربی را عهده‌دار است، زیر ذره‌بین برده است.
روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال سه‌شنبه به نقل از مقامات آمریکایی و سعودی نوشت که مهمات عربستان برای دفاع از خود در برابر حملات پهپادی و موشکی انصارالله رو به اتمام است و عربستان از ایالات متحده، و متحدانش در خلیج فارس و اروپا برای تأمین مجدد این مهمات درخواست کمک کرده است.

منبع: بصیرت

ارسال نظرات