29 ارديبهشت 1399 - 21:33

دو دیدگاه متفاوت به روز قدس در شرایط کرونا

در شرایطی که دولت‌ها و حکام عربی یا در نتیجه تهدید غربی‌ها و در نتیجه رابطه دستنشاندگی توانایی و تمایلی به پیگیری حق و حقوق ملت فلسطین در مجامع بین المللی و محکومیت اقدامات صهیونیست‌ها را ندارند، بزرگذاشت روز قدس در میان امت اسلامی جدا بودن راه اقدامات دولت‌ها با خواست ملت‌های مسلمان را نشان می‌دهد که این امر موجب دلگرمی بزرگی برای ملت فلسیطین در تحمل کردن فشار‌ها و توسل به ادامه مبارزه و مقاومت در راه کسب آزادی خواهد شد
کد خبر : 6376

پایگاه رهنما :

پس از ۴ دهه از اقدام مهم و دوراندیشانه امام خمینی (ره) در نام‌گذاری جمعه آخر ماه مبارک رمضان به عنوان روز قدس، این روز اکنون به جایگاهی والا در تقویم مناسبات بین المللی دست یافته و هر سال مسلمانان بیشتری در سراسر جهان آن را گرامی می‌دارند. همچنین به یُمن این اقدام ارزشمند آرمان آزادی فلسطین، که تلاش‌ها و توطئه‌های بسیاری از سوی صهیونیسم بین المللی و حکام مرتجع و خودفروخته عربی برای به فراموشی سپردن آن در نزد افکار عمومی مسلمانان صورت گرفته، همچنان پایدار و موضوع فلسطین یک پرونده مهم حل نشده بین المللی باقی مانده است.



درواقع بخش مهمی از بحران‌سازی و اختلاف‌افکنی‌های غرب در منطقه حساس و ژئواستراتژیک غرب اسیا و شمال آفریقا، علاوه بر تلاش برای گسترش جای پای حضور و نفوذ، مربوط به تحت شعاع قرار گرفتن مسأله فلسطین و تبدیل آن موضوعی دست چندم، کهنه و کم اهمیت در میان مسائل دیگر بوده است. از طرف دیگر نگاهی به مهمترین کانون‌های بحران در منطقه طی سالیان اخیر شامل بحران سوریه و عراق و یمن کاملاً نمایانگر تقابل میان دو جبهه ایدئولوژیکی متعارض است که در مسأله فلسطین به هیچ عنوان نقطه مشترک گفتمانی ندارند و در هر سه این بحران‌ها مسأله امنیت رژیم صهیونیستی یک هدف راهبردی تلقی می‌شود. با توجه به این مولفه‌ها می‌توان به اهرم فشار و وزنه سنگین روز قدس در این تخاصم ایدئولوژیک- ژئوپلتیکی به سود مسلمانان و ملت فلسطین پی برد. در واقع در شرایطی که دولت‌ها و حکام عربی یا در نتیجه تهدید غربی‌ها و در نتیجه رابطه دستنشاندگی توانایی و تمایلی به پیگیری حق و حقوق ملت فلسطین در مجامع بین المللی و محکومیت اقدامات صهیونیست‌ها را ندارند، بزرگذاشت روز قدس در میان امت اسلامی جدا بودن راه اقدامات دولت‌ها با خواست ملت‌های مسلمان را نشان می‌دهد که این امر موجب دلگرمی بزرگی برای ملت فلسیطین در تحمل کردن فشار‌ها و توسل به ادامه مبارزه و مقاومت در راه کسب آزادی خواهد شد.



امسال با وجود اینکه تلاش‌های جبهه آمریکایی- صهیونیستی برای عملی کردن تصرف مناطق بیشتری از خاک فلسطینیان در کرانه باختری اهمیت بسزایی به مراسمات روز قدس امسال داده است، اما شیوع بیماری کرونا در بیشتر کشور‌های منطقه و بویژه در اراضی فلسطینی موجب تعلیق راه‌پیمایی و تجمعات اعتراضی در این روز شده که حتی می‌توان آن را یکی از دلایل توجه صهیونیست‌ها و مقامات کاخ سفید به فرصت مغتنم کنونی برای انجام اقدامات تجاوزکارانه دانست. اما همانگونه که طی حداقل دو دهه اخیر هر بار که صهیونیست‌ها تجاوزی را مرتکب و به دنبال پیشبرد اهداف خود از طریق توسل به زور شده اند با ضربات گروه‌های مقاومت از اقدام خود پشیمان و متحمل شکست شده اند اینبار نیز به طور حتم شیوع کرونا مانع اقدامات فلسطینیان برای دست‌درازی و توطئه جدید ترامپ و نتانیاهو نخواهد شد. در این رابطه برخی از گروه‌های فلسطینی حتی اعلام کرده اند که به دلیل حساسیت بالای روز قدس امسال از همه فلسطینیان خواسته اند که با رعایت شرایط استاندارد بهداشتی تظاهرات ضد صهیونیستی در آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را برگزار کنند.



در این بین ملت‌های مسلمان نیز با توجه به دسترسی همگانی به شبکه‌های اجتماعی و فضا مجازی طی سالیان اخیر می‌توانند از این ابزار ارتباطی برای گرامیداشت روز قدس و حمایت از آرمان فلسطین و محکوم کردن سکوت مرگبار دولت‌ها و حکام عربی در برابر توطئه‌های دشمنان استفاده کنند و به صهیونیست بین المللی نشان دهند که در سایه افزایش روز افزون بیداری ملت‌ها هر روزی می‌تواند روز قدس باشد.

در جهان امروز رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در ترویج گفتمان‌سازی و پیشبرد برنامه‌های سیاسی برای جنبش‌ها، سازمان‌ها و دولت‌ها دارند که نمونه موفق آن برای فلسطینیان را می‌توان در انعکاس جهانی راهپیمایی‌های بازگشت در نوار غزه و بحران‌سازی جهانی آن برای صهیونیست‌ها مشاهده کرد. امت اسلامی نیز باید در روز قدس نشان دهد که قدس تنها متعلق به ملتی خاص نیست بلکه مکانی مقدس برای تمامی مسلمانان و سایر ادیان ابراهیمی است که باید روزی از چنگ این رژیم آدمکش و غیراخلاقی رهایی یابد.
منبع: الوقت
برچسب ها: قدس روز قدس کرونا

ارسال نظرات