روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره میکند.
***********
بیصداقتی مدعیان اصلاحات درباره نداشتن نامزد در انتخابات بهتدریج آشکار میشود.
برخی افراد برجسته این طیف طی یک سال گذشته بارها مطرح کردهاند که بهخاطر کارنامه بد دولت و فراکسیون امید، انتخابات را میبازند چنانکه کسانی مثل عبداله ناصری، زیباکلام و... تصریح کردند اصلاحطلبان در تهران، 30 بر هیچ انتخابات را میبازند.
دقیقا به همین دلیل هم هست که طیف مذکور طی چند ماه گذشته، تاکتیک گم کردن صورت مسئله اصلی انتخابات با جنجال و مظلومنمایی را در پیش گرفتهاند. چنان که در یک تبلیغات پرحجم ادعا کردند نامزدی برای شرکت در انتخابات ندارند. برخی فعالان این طیف نظیر غلامرضا انصاری، عبدی، آرمین، رسولی و دیگران، با ادبیاتهای شبیه هم ادعا کردند تکلیف 158 یا 190 کرسی از پیش معلوم شده و هیچ رقابتی بر سر آنها نخواهد بود! حتی امثال عبدی ادعا کردند انتخابات برای اصلاحطلبان بلاموضوع شده است.
اما اخیرا اظهاراتی که نقض ادعای مذکور است شنیده میشود، حاکی از اینکه اصلاحطلبان برخلاف ژست چند هفته اخیر، در انتخابات نامزد معرفی میکنند و حضور جدی خواهند داشت. آنها همین نمایش را در سال 94 نیز ترتیب داده بودند.
در همین زمینه علیرضا رحیمی عضو فراکسیون امید به عصر ایران گفت: اصلاحطلبان در تهران لیست انتخاباتی میدهند. وی پیشبینی کرده تعداد بیشتری از نامزدها تایید صلاحیت شوند.
در همین حال روزنامه آفتاب یزد در گزارش مفصلی نوشت: اصلاحطلبان لیست میدهند.
این روزنامه میافزاید: یک منبع آگاه در اینباره از تلاشهای مضاعف اصلاحطلبان خبر داد و گفت: اصلاحطلبان تمامی تلاششان را برای اینکه در تمام شهرها لیست داشته باشند انجام میدهند و برای این مهم علیرغم رد صلاحیت برخی اصلاحطلبان به سراغ چهرههای ناشناخته با درونمایه اصلاحطلبی برای تشکیل لیست میروند.
این فرد در اینباره اظهار کرد: در سال 94 نیز لیست امید به غیر از چند تن با چهرههای ناشناختهای بسته شد، اما دیدیم که در آن موقع چهرههای ناشناختهای مانند محمود صادقی و پروانه سلحشوری که مردم آنها را نمیشناختند شناخته شدند.
روزنامه آرمان نیز در گزارشی نوشت: موسوی لاری نایبرئیس شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان میگوید ما در انتخابات لیست میدهیم.
مرور زمان قطعا نشان خواهد داد که اصلاحطلبان برای هر 290 کرسی نمایندگی مجلس نامزد دارند. بلکه آنها پیشاپیش برای ثبتنام چند برابری برنامهریزی کرده بودند و اکنون یکی از مشکلاتشان، همین تعدد نامزدهای احزاب مختلف اصلاحطلب است.
یک نشریه آمریکایی هشدار داد، عواقب ترور ژنرال سلیمانی در بلند مدت، دولت آمریکا و ترامپ را رها نخواهد کرد.
نیشن مینویسد: 5 ژانویه، دو روز پس از آنکه دولت ترامپ فرمان ترور ژنرال قاسم سلیمانی را در بغداد صادر کرد، پارلمان عراق به اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور رای داد. در ساعات اولیه 8 ژانویه، ایران به تلافی ترور سلیمانی بیش از 20 موشک به سمت دو پایگاه عراق که در آن سربازان آمریکایی حضور داشتند، شلیک کرد. اگرچه ترامپ تصمیم گرفت که حمله موشکی ایران را تلافی نکند و مانع از بروز جنگی گسترده شود اما تصمیم وی برای ترور سلیمانی، فرمانده نیروی قدس به عنوان بازو عملیات خارجی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ابومهدی المهندس، رئیس بسیج مردمی عراق خود به اندازه کافی تنشزا بود. امروز ایران به هدف خودش که خروج آمریکاییها از عراق است یک قدم نزدیکتر شده است. در نهایت عقبنشینی سربازان آمریکایی از عراق باعث تضعیف کارزار آمریکایی در عراق و سوریه میشود.
ترامپ اخیرا در اظهارات خود داعش را دشمن طبیعی ایران خواند و گفت: ما یعنی ایران و آمریکا باید روی این موضوع و دیگر اولویتهای مشترکمان با هم کار کنیم. با این حال آنچه که ترامپ طی دو هفته گذشته انجام داده خلاف این ادعا بوده چرا که این دو نفر از جمله پیشگامان مبارزه با داعش در منطقه بودهاند. حملات موشکی تلافی جویانه برای ترور سلیمانی در حالی که به نظر میرسد ایران قصد ندارد تلفات انسانی به آمریکا وارد کند، فصل جدیدی را در منطقه باز کرد چرا که این اولین بار بود ایران مستقیما به یکی از اهداف آمریکا در منطقه حمله میکرد.
ایران با دهها هزار شبه نظامی شیعی که از عراق، لبنان، افغانستان و جاهای دیگر بسیج کرده بود، سوریه را در مقابل داعش نگه داشت. نیروی قدس به فرماندهی سلیمانی با هماهنگی این شبه نظامیان در بقای اسد، نقش بسیار مهمی داشت. بسیاری از عراقیها معتقدند او نقش عمدهای در شکست داعش داشته و ایرانیها هم بر این باورند که او در جلوگیری از عبور تروریستها از مرز کشورشان و ایجاد ناامنی در داخل نقش مهمی بازی کرده است.
برای ایران قاسم سلیمانی یک قهرمان بود که منافع این کشور را در منطقه پیش میبرد و توانسته بود عمق استراتژیک موثری ایجاد کند. پس از ترور سلیمانی، رهبر ایران علنا هدف خود که خروج آمریکا از عراق و سوریه و کل منطقه است را ابراز داشت. اکنون همه گروههای شبه نظامی منطقه که طی این سالها توسط شخص سلیمانی پرورش یافتند، به دنبال خونخواهی از او خواهند بود، در واقع ترامپ با ترور ژنرال ایرانی، شهید جدیدی را در خاورمیانه به وجود آورد که بدون شک خون او تا سالها آمریکا را در منطقه تعقیب خواهد کرد.
یک اندیشکده آمریکایی در گزارشی تأکید کرد دونالد ترامپ اگر مطمئن بود در جنگ با ایران پیروز میشود، از آن پرهیز نمیکرد.
توماس رایت پژوهشگر اندیشکده بروکینگز با اشاره به شخصیت ترامپ و ماجرای ترور سردار سلیمانی نوشت: یکی از سوالات اصلی درباره حمله آمریکا به فرمانده سپاه قدس این است که چرا ترامپ تصمیم به انجام این کار گرفت و اینکه او در آینده چه خواهد کرد. دولت وی سیاست بسیار نادرستی را در قبال ایران آغاز کرد که خروج از برجام، ممنوعیت سفر ایرانیها به این کشور و اعمال تحریمهای حداکثری بخشی از آن بود. ترامپ همواره اعتقاد داشت که اصلیترین اولویت آمریکا باید نفت و کسب احترام در جهان باشد.
او از اینکه متحدین آمریکا به اندازه کافی برای این کشور احترام قائل نیستند، همیشه ناراحت بوده است. هنگامی که رهبران خارجی در هواپیما با رئیسجمهور آمریکا ملاقات نکردند هم او عصبانی شد. مثلا تنها باری که وی از ولادیمیر پوتین ناامید شد، این بود که به نظر میرسید او قدرت نظامی آمریکا را دستکم میگیرد مانند زمانی که هواپیماهای روسی کشتیهای آمریکایی را تعقیب میکردند یا وقتی روسها نقشهای را تهیه کردند که شامل مکانهایی بود که در محدوده موشکهای هستهای آنها است.
ترور ژنرال سلیمانی یک خطای استراتژیک است. شاید ترور او اکنون باعث رضایت خاطر ترامپ شود، اما بدون شک در بلند مدت به منافع آمریکا آسیب میزند. با این حال، بسیاری از مشکلات جانبی در نظر ترامپ هیچ است. او اهمیتی نمیدهد که عراق ممکن است نیروهای آمریکایی را اخراج کند چرا که معتقد است آنها نخست باید هزینه حضور آمریکا را بپردازند.
بازگشت احتمالی داعش چیزی است که احتمالا ترامپ نمیتواند پیشبینی کند. او نمیتواند نسبت به این موضوع که عربستان سعودی خواستار کاهش تنش است، بیتوجه باشد. حالا از نقض قوانین بینالمللی و ایجاد یک رویه نادرست در ترور هدفمند مقامات دولتی، بگذریم.
ترامپ پس از کشته شدن یک شخصیت مهم ایرانی، در تنگنایی شدید قرار گرفته است. او سعی دارد با تهدید، ایران را از پاسخ تلافیجویانه بیشتر باز دارد.
ترامپ بهطور عادی اطلاعات را پردازش نمیکند. وی یکی از ضعیفترین و کمتجربهترین تیمهای امنیت ملی را دارد. او برای جنگ با ایران متحدین زیادی نخواهد داشت، حتی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل نیز سعی داشت فاصله خودش با این حمله آمریکا را حفظ کند. شکی نیست که اگر او به پیروزی در این جنگ اطمینان داشت و برایش راحت بود ابایی از انجام آن نداشت.
در همین حال ارزیابی سالانه یک مرکز امنیتی رژیم صهیونیستی نشان میدهد ترس از جنگ با ایران، در صدر نگرانیهای این رژیم قرار دارد. روزنامه تایمز اسرائیل ضمن انتشار بخشهایی از گزارش انستیتو مطالعات امنیت ملی این رژیم درباره نگرانی بزرگ اسرائیل در سال 2020 نوشت: هفته گذشته یکی از اتاقهای فکر پیشرو امنیت ملی اسرائیل از خطر رو به افزایش جنگی تمامعیار در مرزهای شمالی اسرائیل در سالجاری هشدار داد و دلیل عمده آن را «قاطعیت» فزاینده ایران اعلام کرد.
انستیتوی مطالعات امنیت ملی که در ارتباط با دانشگاه تلآویو فعالیت میکند، هرساله یک «ارزیابی استراتژیک» از تهدیداتی را که اسرائیل با آن روبهرو است، تهیه میکند. این اتاق فکر، که بخش عمده آن را مقامات ارشد پیشین دفاعی و دیپلمات تشکیل میدهند، یافتهها را به رئیس رژیم صهیونیستی ارائه میکند.
«آموس یادلین»، مدیر آی.ان.اس.اس، از سران پیشین اطلاعات ارتش، ارزیابی انستیتو برای سال 2020 را به رئوبن ریولین ارائه کرد که شامل هشدار درباره افزایش احتمال جنگ با ایران و حزبالله بر اثر عوامل گوناگون امنیتی، سیاسی و دیپلماتیک است. ریولین در سخنرانی خود پس از دریافت این ارزیابی، گلایه کرد اسرائیل در زمانی با چنین خطری روبهرو است که بیش از یک سال است دولتی بر سر کار ندارد و در ورطه «فلج سیاسی» افتاده است.
ریولین گفت: فلج سیاسی در اسرائیل در زمانی ویژه و حساس روی میدهد. بهجای آنکه با هم دست بدهیم و دوش به دوش هم با خطر ایران روبهرو شویم، به سرازیری مشکلات درونی درغلتیدهایم. پژوهشگران انستیتوی مطالعات امنیت ملی به این نتیجه رسیدهاند که اگرچه دشمنان گوناگون اسرائیل ظاهرا در لحظه کنونی تمایلی به جنگ تمامعیار با اسرائیل ندارند، اما عواملی موجود است که ممکن است به درگیری در سالجاری منجر شود.
یک حامی انتخاباتی روحانی میگوید او حتی به یکی از وعدههای خود عمل نکرده و مردم را ناامید ساخته است.
صادق زیباکلام در گفتوگو با فرارو از تردید جدی مردم نسبت به مدعیان اصلاحات و اعتدال خبر داده و افزود: «مجلس دهم و فراکسیون امید که وقتی عارف را به رهبری خود انتخاب کرد بیش از 105 عضو داشت واقعا چه گامی را در جهت حل مشکلات و بهبودی امور و پیشرفت و ترقی کشور برداشت؟ عین همین پرسش درباره آقای روحانی هم مطرح میشود.»
وی ادامه داد: «در میان آن 24 میلیونی که به آقای روحانی رای دادند کم نبودند کسانی که برای حضور در انتخابات، تردید داشتند و مطمئن نبودند که آیا کار درستی میکنند یا خیر اما آنها به خاطر اصرار چهرههای اصلاحطلب در انتخابات شرکت کردند. حالا همانها از آقای زیباکلام میپرسند یادت هست چقدر برای حضور در انتخابات، اصرار کردی؟»
زیباکلام میگوید: «اما سران اصلاحطلب هیچوقت در این چهار سال عمر مجلس دهم و در این دو سال و اندی که از عمر دولت آقای روحانی میگذرد هیچ سیاست یا موضعگیری مشخصی اتخاذ نکردند.»
وی ادامه داد: «با کلمات زیبا، کلیگویی و سخنان زیبا نمیتوانید مردم را یک عمر با خود نگه دارید. جامعه از آقای خاتمی انتظار داشت که بیاید توضیح بدهد.
او افزود: «اگر آقای روحانی به وعدهها پشت کرده، آقای خاتمی، عارف و در کل اصلاحطلبان باید پاسخگو باشند که چرا چنین شد؟ مردم میپرسند شما گفتید بیایید رای بدهید حالا چرا دولت روحانی به یک دانه از مطالبات توجه نمیکند؟ اما اصلاحطلبان و سران اصلاحات به جز سکوت و باز هم سکوت هیچ پاسخی به مردم ندادند. مردم اسباببازی ما نیستند.
ما نمیتوانیم به مردم بگوییم رای بدهید، اما وقتی مردم رای دادند و روحانی اینطور و فراکسیون امید آنطور شد، ما سکوت کنیم و انگار نه انگار که ما هم در این وسط نقش داشتیم. کاری که متاسفانه خاتمی کرد.»
زیباکلام گفت: «آن 24 میلیونی که به آقای روحانی رای دادند بیش از اینکه از آقای روحانی عصبانی باشند از آقای خاتمی عصبانی هستند، چون آقای خاتمی باعث شده است که آنها به روحانی رای بدهند، ولی آقای خاتمی جز سکوت و باز هم سکوت کاری نکرده است.»
یک روزنامه آمریکایی ضمن بررسی توان موشکی ایران نوشت: این توانمندی، ایران را به دشمنی خطرناک تبدیل کرده است.
روزنامه واشنگتن در یادداشتی مینویسد: غافلگیری اصلی در حملات علیه تاسیسات نفتی عربستان «دقت» این حملات بود: از 19 جنگافراز استفاده شده به جز دو تا همگی مستقیما به هدف اصابت کرده بودند. در گزارشهای پس از واقعه تحلیلگران آمریکایی از این حملات به عنوان نوعی بیدارباش یاد خواهند کرد شاهدی برای زرادخانهای کاملا ارتقاء یافته از موشکهای دارای دقت بالا که ایران در دهه گذشته به آرامی آن را توسعه داده و با همپیمانانش به اشتراک گذاشته است.
تحلیلگران میگویند: ایران در جنگی گستردهتر با آمریکا احتمالا از چنین جنگافزارهایی برای وارد کردن آسیب اساسی به هر تعداد هدف- از پایگاههای نظامی آمریکا گرفته تا تاسیسات نفتی و اهدافی در اسرائیل- استفاده خواهد کرد.
فابیان هینز، کارشناس برنامه موشکی ایران در موسسه میدلبری کالیفرنیا میگوید: «شاهدیم که ایران در سالهای گذشته موشکهایی که عمدتا به عنوان ابزاری سیاسی یا روانی به کار میرفتند را به جنگافزارهایی تغییر داده که در میدان جنگ واقعی کاربرد دارند. این یک تغییر کوانتومی است.»
مقامات آمریکا میگویند این موشکهای به روز شده- برخی با برد بیش از یک هزار و دویست مایل- یکی از چندین کانال بالقوه ایران برای گرفتن انتقام سخت از ترور ژنرال سلیمانی هستند. یک حمله متقابل دردآور- مانند ضربهای فلجکننده به تاسیسات نفتی خلیج فارس یا حمله به اسرائیل- میتواند محاسبات آمریکا را به هم بریزد.
از آنجا که ایران فناوری موشکهای پیشرفته و ساخت بمب را در اختیار گروههای نیابتیاش گذاشته، گزینههایی در اختیار دارد که با محدود کردن ریسک اقدامات تلافیجویانه به دشمنانش آسیب برساند.
قابلیت موشکی توسعهیافته ایران نتیجه تغییراتی است که دستور آن را آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب ایران بیش از یک دهه قبل صادر کرده بود. از آن زمان لابراتوارهای ایران دقت موشکهای جدید را ارتقاء دادند و بسیاری از مدلهای قدیمیتر را بهروزرسانی کردند.
به گفته یک مقام اطلاعاتی وزارت دفاع آمریکا، نتیجه این سرمایهگذاریها تولید موشکهای کوتاه و میانبردی است که قابلیت حمل کلاهک و محدوده دقتی با دهها متر را دارند. وی میگوید: «ما شاهد بهینهسازیهای مداوم در دقت موشکهای بالستیک ایران بودهایم.»
خبر اول اینکه،اصولگرایان که پیشاپیش خود را برنده انتخابات مجلس یازدهم میدانند، از هم اکنون رایزنیها برای بعد از انتخابات را شروع کردهاند. رئیس جمهوری در سخنان دیروز خود اشاره کرد که آنها در اتاق فکرهای خود میگویند صد درصد مجلس متعلق به آنها خواهد بود. روحانی البته به کنایه گفت که «نوش جانشان» اما زمینه را برای رقابتی کردن و مشارکت بالا فراهم کنند. بر اساس شنیدههای خبرنگار «ایران»، اصولگرایان در کنار اختلافاتی که برای بستن لیستهای انتخاباتی بخصوص در کلانشهرها دارند، بر سر ریاست مجلس هم به چالشهایی رسیدهاند. گویا محمدباقر قالیباف، مرتضی آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری و علیرضا زاکانی نماینده ادوار و از چهرههای مخالف دولت، خود را واجد نشستن بر کرسی ریاست مجلس یازدهم میدانند.
با این حال گویا اختلافاتی در این خصوص بروز کرده و جریان تندروتر اصولگرایان بر ریاست آقاتهرانی یا زاکانی تمایل دارند و این مسأله نگرانیهایی را برای قالیباف و طرفداران او ایجاد کرده است. پیش از این برخی کارشناسان از جمله عباس عبدی با توجه به انصرافهای گذشته قالیباف از انتخابات ریاست جمهوری، احتمال تکرار آن برای انتخابات پیش رو را هم دور از ذهن ندانسته بودند. مضاف بر اینکه شهردار سابق تهران به نیت ریاست بر مجلس عزم انتخابات کرده. حالا این گمانه ایجاد شده که اگر قالیباف از ریاست خود بر مجلس اطمینان نداشته باشد، آیا دوباره انصراف میدهد؟
خبر دیگر اینکه،موجسواری انتخاباتی به بهانه گفتوگوی ظریف با مجله اشپیگل روز گذشته علاوه بر برخی رسانههای مخالف دولت، در صحن علنی مجلس هم ادامه یافت. دیروز هم تعدادی از نمایندگان اصولگرای منتقد یا مخالف دولت در نطقها یا تذکرات خود وزیر خارجه را آماج حملات و توهینهای خود کردند. از جمله محمدرضا پورابراهیمی، نماینده کرمان در مجلس که سخنان ظریف را «سخیف» خواند و از هیأت رئیسه خواست تا استیضاح ظریف را در دستور کار قرار دهد. احمد مازنی، عضو فراکسیون امید اما در تذکری شفاهی با انتقاد از این جوسازیها گفت: برخی در داخل کشور برای افزایش تنش در روابط داخلی و خارجی، انصاف و عدالت را به همگان یادآوری میکنیم به راستی چه کسانی فرصت پدید آمده در پی شهادت سپهبد سلیمانی را به کام مردم تلخ و آن را به تهدید تبدیل کردند.
به گزارش «ایران»، نماینده تهران افزود: آیا آقای ظریف به هواپیمای مسافری شلیک کرد، آیا آقای ظریف اصلاحطلبان را به تکه تکه شدن در خیابان تهدید کرد، آیا آقای ظریف خون شهدا را به عنوان وجهالمعامله با غربیها در رسانهها معرفی کرد و به عزیزان سپاه جسارت کرد. مازنی با بیان اینکه قدری انصاف داشته باشیم، افزود آیا جمهوری اسلامی ایران در کنار مقاومت حداکثری اهل مذاکره و گفتوگو نیست، آیا مجلس و دولت در کنار محافظت نظامی از راههای دیپلماسی تلاش نمیکنند. دیروز همچنین حدود 100 نفر از مخالفان ظریف بدون کسب مجوز در مقابل وزارت خارجه اعتراض کردند.
دست آخر اینکه، حزب اعتماد ملی در پی بازداشت و اعتصاب غذای حسین کروبی، نامهای سرگشاده خطاب به رئیس قوه قضائیه نوشته است. در بخشی از این نامه که در روزنامه اعتماد منتشر شده، با توضیح درباره «مراجعه داوطلبانه» کروبی به دادسرا، از بازداشت او در «سلول انفرادی و بهصورت ممنوعالملاقات» و اعتصاب غذای کروبی در اعتراض به وضعیت خود خبر داده شده.
در ادامه این نامه همچنین با استناد به «اعلام خانواده کروبی»، آمده «مأموران همزمان با مراجعه ایشان به دادسرا، با تخریب قفل ورودی واحد مسکونی و ورود به منزل شخصی و شکستن حریم خصوصی نامبرده، اقدام به توقیف و ضبط سختافزارهای کامپیوتری، موبایلها و هاردهای خود، همسر و فرزندانش میکنند که این اقدام نامتعارف سبب رعب و وحشت ساکنین ساختمان مسکونی شده است»، حال آنکه «متأسفانه با وجود تلاشهای بهعمل آمده توسط وکیل و خانواده کروبی، تاکنون هیچ خبر موثقی از سلامتی او دریافت نشده» است. این تشکل سیاسی در پایان از رئیس قوه قضائیه درخواست کرده که ضمن صدور «دستور رسیدگی عاجل»، نسبت به «تغییر وضعیت حبس در انفرادی که مصداق بارز تحت فشار قرار دادن متهم است»، اقدام و شرایط را بهمنظور پیشبرد «فرآیند تحقیقات در شرایط عادی با رعایت الزامات قانونی فراهم کند.»
طبق پیشنهاد یک نهاد اقتصادی دولتی و موافقت تعدادی از مسئولان اجرایی، مقرر شده از این پس در زمان انتخاب مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره شرکت هایی که قصد خرید شرکت ها و کارخانجات دولتی را دارند، موضوعاتی چون نداشتن سابقه کلاهبرداری، اختلاس، خیانت در امانت، سرقت، جعل یا پول شویی و پرداخت رشوه به صورت رسمی و قانونی استعلام شود و بدهکاران بانکی نیز با بررسی بدهی های سررسید شده آن ها، امکان ورود به این عرصه را داشته باشند.
با توجه به تاکیدات قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه به دولت برای ایجاد شهرک های دانش سلامت در نقاط مختلف کشور، یک مسئول مهم دولتی در نامه جدید خود به تعدادی از اعضای کابینه از آن ها خواسته است آیین نامه اجرایی مربوط به ایجاد این شهرک ها را با توجه به ضرورت حمایت از بخش خصوصی و تعاونی تهیه و در چارچوب قوانین و بودجه سنواتی تقدیم هیئت وزیران کنند تا تصویب و ابلاغ رسمی آن انجام شود.
سیدعزتا... ضرغامی در یک پیام توئیتری به ردصلاحیتها واکنش نشان داده و در این باره نوشته است: بسیاری از نیروهای متدین و انقلابی ردصلاحیت شدهاند؛ بخوانید احراز نشدهاند. باید از آنان عذرخواهی کرد و برای حفظ شانیت و آبروی آنان کوشید و به امید اصلاح قانون انتخابات نشست. در عصر فناوری اطلاعات، برخی تحقیقات محلی هم اجمالا شوخی است!
دادسرای ویژه روحانیت خبر بازداشت عباس تبریزیان را تکذیب کرده است. گفتنی است در پی انتشار خبر بازداشت عباس تبریزیان در فضای مجازی، دادستانی ویژه روحانیت اعلام کرده است که مطلب منتشر شده از اساس کذب است و حسب اطلاع واصله، مشارالیه در خارج از کشور (شهر نجف اشرف) ساکن است.
حسن روحانی، رئیسجمهور در توئیتی صحبتهای دیروز خود را تکرار کرده است. حسن روحانی در توئیتی در این باره نوشته است: بزرگترین خطر برای حاکمیت ملی ما روزی است که انتخابات، تشریفات شود. جای دیگری انتصاب بفرمایند؛ مردم پای صندوق رای بروند و فقط تشریفات انتخابات را انجام دهند. #انتخابات_تشریفاتی.
محمدرضا باهنر درباره انتخابات مجلس و رفتار اصولگرایان و اصلاحطلبان گفته است: اگر 2 لیست جدی اصولگرا در تهران بیاید که حتما انتخابات را میبازیم. تازه اگر با یک لیست هم به انتخابات وارد شویم باید تمهیدات بسیاری بچینیم و برنامهریزی کنیم تا موفق شویم. وی در ادامه سخنانش در این باره افزوده است: ما امید داریم که مجلس آینده مانند مجلس دهم از سه فراکسیون اقلیت تشکیل نشود بلکه حتما یک فراکسیون اکثریت قوی داشته باشد. این در حالی است که طبیعی است که میخواهیم این فراکسیون را اصولگرایان تشکیل دهند. این مهمترین هدف ما در ترکیب مجلس آینده است.
یک منبع آگاه در واکنش به انتشار خبر استقرار دکتر روحانی در ساختمان مشهور به کاخ سفید در خیابان پاستور توضیحاتی ارائه داده است. این منبع آگاه در ارتباط با این خبر گفته است: دکتر حسن روحانی نقشی در انتخاب محل دفتر رئیسجمهور نداشته است چراکه دفتر همه روسایجمهور قبلی نیز در همین ساختمان بودهاند. یکی از کاربران توئیتر در این مورد نوشته است: پیرو افشاگری محسن هاشمیرفسنجانی در مورد کاخنشینی مقامات، کاشف به عمل آمده است که جناب محمود احمدینژاد نیز 8 سال تمام در کاخ سفید مستقر بوده است! کاخ سفید پاستور محل اقامت محمدرضا پهلوی بوده است که پس از ترور نافرجامش به سعدآباد رفته و این کاخ به دفتر هویدا نخستوزیر وقت آن زمان تبدیل شده است.
پلیس فتا پیگیر ماجرای توهین هواداران فوتبال در حاشیه دیدار پرسپولیس و تراکتور شده است. گفتنی است روز یکشنبه در جریان دیدار پرسپولیس - تراکتور، شعارها و اتفاقات زشتی در ورزشگاه از سوی تماشاگران دو تیم رخ داده است. همچنین بر این اساس کلیپی از توهین هواداران منتسب به تیم پرسپولیس هم در فضای مجازی منتشر شده که واکنش تراکتوریها را هم در پی داشته است. از سوی دیگر در این رابطه تصاویری از سنگپرانی طرفداران تراکتور در ورزشگاه آزادی دست به دست میشود که تعجببرانگیز است. این در حالی است که حاضران در ورزشگاه هم تایید میکنند که هر دو طرف در این درگیری نقشآفرینی داشتهاند.
هفت نفر از عناصر مرتبط با پرونده سحر در شعبه 28 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه محاکمه شدهاند. گفتنی است در ادامه رسیدگی به پرونده سحر تبر، که بهواسطه عملهای متعدد زیبایی و گریمهای مشمئزکننده و هنجارشکن، اقدام به جذب مخاطب در صفحه اینستاگرام خود میکرده است، تعدادی از افرادی که او را تشویق به این کار میکردهاند نیز تحت پیگرد قرار گرفتهاند. در این راستا 7 نفر از افراد مرتبط با همین پرونده در شعبه 28 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه محاکمه شدهاند. وکیل فاطمه خویشوند(سحر تبر) در این باره گفته است: در جریان رسیدگی به پرونده موکلم، سایر متهمان مرتبط با پرونده به دادگاه احضار شدهاند. پیام درفشان، وکیل فاطمه خویشوند(سحر تبر) در ادامه سخنانش اظهار کرده است: بر این اساس در جریان ادامه رسیدگی به پرونده سحر تبر، متهمان دیگر پرونده به شعبه 28 دادگاه انقلاب احضار شدهاند.
هواپیمای حامل کاروان تیم فوتبال شهر خودرو دچار نقص فنی شده است. این در حالی است که هواپیمای تیم فوتبال شهرخودرو که قرار بود از کویت به قطر برود دچار نقص فنی شده است. این در حالی است که در این رابطه اعضای تیم شهرخودرو که بعد از سفر از دوبی به کویت قصد سفر به قطر برای دیدار با السیلیه را داشتهاند سوار هواپیما شدهاند، اما به خاطر نقص فنی، موتور سمت چپ هواپیما پایین آورده شده است تا تعمیر شود. در این میان دو بازیکن شهرخودرو هم به دلیل صادر نشدن روادید از جانب کشور قطر در فرودگاه دوبی ماندهاند. گفتنی است مسئولان شهرخودرو در تلاش هستند تا مشکل این دو نفر حل شود.
محسن افشانی، بازیگر تلویزیون و سینما صبح دوشنبه در دادگاه عمومی و انقلاب تهران حاضر شده است. به گفته غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه، محسن افشانی دارای دو پرونده در دادگاه است. محسن افشانی، بازیگر تلویزیون و سینما برای یکی از پروندهها به یک سال حبس محکوم شده که بعد از تحمل 6 ماه از حبس در زندان تهران بزرگ، با حکم دیوان عالی کشور از زندان آزاد شده است. در این رابطه با ارسال درخواست اعاده دادرسی افشانی به دیوان عالی کشور، این دیوان دستور توقف اجرای حکم یک سال حبس وی را صادر کرده است؛ بنابراین با تصمیم قاضی محمد ناصریصالحآباد رئیس شعبه 20 دیوان عالی کشور، محسن افشانی تا زمان رسیدگی مجدد به پرونده از زندان آزاد شده است تا پرونده وی مجدد در دادگاه هم عرض بررسی و رای جدید برای او صادر شود.
سردار مسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا آخرین وضعیت پرونده کیکهای آلوده به قرص را تشریح کرده است. گفتنی است در این باره سردار مسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در پاسخ به پرسشی در قالب آخرین وضعیت کیکهای آلوده به قرص اظهارکرده است: این موضوع دیگر در حوزه پلیس مبارزه با مواد مخدر پیگیری نمیشود و پلیس آگاهی ماموریت رسیدگی به آن را بر عهده دارد. سردار مسعود زاهدیان، رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا ادامه سخنانش گفته است: در بررسیهایی که ما انجام دادهایم مشخص شده است که این قرصها در مرکز تولید وارد کیکها نشده و در این زمینه جرمی رخ نداده است. این در حالی است که در حال حاضر نیز پلیس آگاهی پیگیر این مساله است و این عزیزان از جزئیات آن اطلاع دارند.
ارسال نظرات