روزنامهها در لابهلای گزارشها و سرمقالهها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که در ادامه به آنها اشاره میشود.
***********
رئیس شورای شهر تهران خبر یک خبرگزاری دولتی مبنی بر اظهارات وی درباره حذف نام شهدا از معابر را تکذیب کرد.
خبر آنلاین از قول محسن هاشمی نوشته بود تصاویر مربوط به حذف نام شهدا از معابر و خیابانها، فتوشاپ، سیاسیکاری جعل و اتهامسازی است.
در پی انتشار این خبر به نقل از خبر آنلاین (که در سایتهای جماران و مستقل آنلاین و... هم منتشر شده است) دفتر محسن هاشمی توضیحی به این شرح ارسال کرد:
جناب آقای حسین شریعتمداری مدیر مسئول محترم روزنامه کیهان
باسلام
احتراما پیرو مذاکرات تلفنی درباره مطلب منتشر شده در شماره امروز روزنامه کیهان، خواهشمند است نسبت به انتشار جوابیه ذیل اقدام نمایید:
«پیرو انتشار سخنانی منتسب به رئیس شورای شهر تهران در جلسه علنی 24 شهریور با موضوع حذف نام شهید از تابلوی معابر در فضای مجازی و برخی رسانهها، به اطلاع میرساند که مهندس محسن هاشمی رفسنجانی بهدلیل جلسهای همزمان در دفتر مقام معظم رهبری، نطق پیش از دستور در صحن علنی شورا را ایراد نکرده است و در پاسخ به پرسشهای خبرنگار درباره مسئله مذکور، پاسخگویی را موکول به دریافت گزارش کمیته ویژه بررسی این موضوع که به ریاست جناب آقای اعطا، سخنگوی شورای شهر تهران که مفتخر به کسوت فرزندی شهید میباشد، گردیده است، لذا اظهارات مذکور فاقد انتساب میباشد.»
یادآور میشد در خبرخبر آنلاین، اشارهای به این که سخنان مذکور کجا عنوان گردیده، نشده بود.
سردبیر یک روزنامه آلمانی معتقد است دست دولت ترامپ مقابل ایران خالی است و او برای اثبات موفقبودن سیاستش علیه ایران با مشکل روبهرو شده است.
ماتیاس بروگمن سردبیر نشریه هندلز بلات به شبکه الجزیره گفت: مشکل دونالد ترامپ آن است که میخواهد خود را رئیسجمهوری قوی جلوه دهد و ثابت کند که سیاستهای رؤسای جمهور قبلی آمریکا، اشتباه بوده است. ترامپ توافق با ایران را بدترین توافقنامه توصیف کرده بود و اکنون باید بگوید که سیاستش در برابر ایران چه نتیجهای داشته است.
بروگمن افزود: یمنیها با حمله به تأسیسات نفتی عربستان نشان دادند به راحتی میتوانند بر تولید نفت در این کشور تأثیر بگذارند. ترامپ در این شرایط باید واکنشی از خود نشان دهد، اما نمیخواهد جنگی رخ دهد. بههمین علت، گزینهای جز تشدید تحریمها ندارد. باید با صراحت بگویم که چیزی برای ترامپ باقی نمانده تا بتواند تحریمها علیه ایران را افزایش دهد.
وی درباره تلاش عربستان برای معرفی کردن حمله به تأسیسات نفتی این کشور بهعنوان اقدامی علیه جامعه جهانی، خاطرنشان کرد: سعودیها هرچه بخواهند میتوانند بگویند، اما واقعیت آن است که این حمله علیه عربستان و به علت جنگ در یمن بود. این موضوع روشن است. ترامپ اکنون باید نتیجه سیاست خود در برابر ایران را اعلام کند. ترامپ برای تشکیل ائتلاف بینالمللی علیه ایران تلاش کرد، اما اروپاییها نمیخواهند در چنین ائتلافی مشارکت کنند.
حزب اتحاد ملت همدان: سرافکندهایم، عذرخواهی میکنیم
عذرخواهی حزب اتحاد ملت شاخه همدان از مردم این شهر میتواند سرلوحهای برای عذرخواهی اصلاحطلبان از مردم تهران و سایر شهرها باشد.
حزب اصلاحطلب اتحاد ملت (شاخه همدان) در بیانیهای با نقد عملکرد فراکسیون اصلاحطلب شورای شهر همدان و با پذیرش نقش خود در تهیه لیست انتخاباتی، بهخاطر عملکرد ضعیف این فراکسیون از مردم استان عذرخواهی کرد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: «با اندکی تأمل بر عملکرد و دعواهای بین فراکسیون امید در شورای شهر همدان و برخی شوراهای دیگر از شهرهای استان، میزان عیب این ساختار کاملاً معلوم و مشهود است.
حزب اتحاد ملت- منطقه استانی همدان، دامن خود را از هیچ کدام از قصورها و کوتاهیها پاک و آلوده نمیداند. زیرا که در پروسه تعیین لیست امید شورای شهر، خود دخیل بوده و از این رو ضمن پذیرش مسئولیت و نقش خود (ضمن ارج نهادن به فعالیت صادقانه یک یا دو نفر از اعضای شورا)، بابت عملکرد ضعیف و سرافکنانه برخی از اعضای لیست امید شورای شهر پوزش طلبیده و از تمامی شهروندان خوب استان صمیمانه عذرخواهی میکند.»
یادآور میشود اصلاحطلبان متعددی به ویژه در یک سال اخیر دولت روحانی، شورای شهر تهران و فراکسیون امید در مجلس را دچار ناکارآمدی و سوءمدیریت توصیف کردهاند بیآنکه در این زمینه از مردم عذرخواهی کنند. نمونه این موارد، سوءمدیریت اقتصادی دولت، تورم 42 درصدی، بر باددادن 18 میلیارد دلار ذخایر ارزی در کمتر از 2 ماه و... است اما برخی مدیران ارشد و سخنگویان دولت در واکنش به مطالبه خبرنگاران در این زمینه میگویند برای چه باید از مردم عذرخواهی کنیم؛ دولت دلیلی برای عذرخواهی نمیبیند و اگر دلیلی برای عذرخواهی ببیند، عذرخواهی میکند.
دویچه وله: رفتار ایران از صبر راهبردی به تهاجمی تغییر کرده است
یک عضو اندیشکده شورای روابط خارجی اروپایی میگوید؛ رفتار ایران پس از افزایش فشارهای آمریکا تغییر کرده و تهاجمی شده است.
دویچه وله از الی گرانمایه پرسید: «پس از خروج آمریکا از توافق اتمی، ایران تأکید داشت که نقض توافق اتمی توسط ترامپ به ضرر آمریکاست و به اعتبار این کشور لطمه میزند. اما حال وضعیت بسیار پیچیده شده است. چرا؟» او پاسخ داد: من فکر میکنم از بهار امسال که ایالات متحده آمریکا فروش نفت ایران را به شدت محدود کرد، رفتار ایران تغییر قابل توجهی کرده است.
استراتژی نخست ایران«صبر راهبردی» بود. ایران انتظار داشت اروپاییها و چینیها یک بسته اقتصادی به ایران پیشنهاد کنند و گمان میکرد در حالت ایدهآل، میتواند منتظر بماند تا تکلیف انتخابات بعدی ریاستجمهوری آمریکا مشخص شود، تا بعد مواضع خود را بازنگری کند.
اما همه اینها مربوط به زمانی بود که ایران میتوانست نفت خود را بفروشد.
وی افزود: من فکر میکنم ایران به تاکتیک جدیدی روی آورده که اساس آن افزایش مدیریت شده تنش است. ما این استراتژی را در مورد توافق اتمی هم مشاهده کردیم. ایران گام به گام تعهدات خود در این توافق را کاهش داده است. مرحله دوم استراتژی کنونی ایران، در مقیاس منطقهای است.
ایران نمایش توان نظامی خود در منطقه را آغاز کرده، به همین دلیل هم مسئولیت سقوط یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی را بر عهده گرفته یا یک ناو با پرچم بریتانیا و چند تانکر نفتی دیگر را در مجاورت آبهای خود توقیف کرده است.
عضو شورای روابط خارجی اروپا گفت: اوایل تابستان، عربستان و ایالات متحده آمریکا را ایران متهم به دست داشتن در حمله به کشتیهایی در سواحل فجیره (امارات) کردند و حال تأسیسات نفتی عربستان هدف حمله قرار گرفته است. همه اینها نشان میدهد که این روند چطور ادامه خواهد داشت.
وی افزود: ایران تلاش میکند نشان دهد که اگر صادرات نفت این کشور مختل شود، سایر صادرکنندگان منطقهای هم نمیتوانند نفت صادر کنند و در نهایت تأمین انرژی در جهان مختل میشود. من فکر میکنم ایران توانایی ایجاد این اختلال را دارد.
البته تأکید میکنم که هنوز هیچکدام از نهادهای بینالمللی تأیید نکرده که ایران واقعاًً پشت حملات به تأسیسات نفتی عربستان بوده است، اما این حملات با الگوی رفتاری ایران هماهنگ است. وی تأکید کرد: ایران میخواهد نشان دهد هزینه شرایط پرتنش کنونی را به تنهایی تحمل نخواهد کرد و این شرایط برای دیگر بازیگران منطقهای هم هزینه خواهد داشت. امارات متحده عربی و عربستان سعودی خواستار «فشار حداکثری» آمریکا بر ایران بودهاند.
روزنامه حزب کارگزاران مدعی شد رد پای بابک زنجانی در بحران هپکو دیده میشود.
نشریات زنجیرهای معمولاً هرگاه بخواهند از خود و طیف مدیریتی متبوع خود سلب مسئولیت کنند، موضوع مورد اعتراض را به بابک زنجانی نسبت میدهند.
روزنامه سازندگی در تیتر اول خود با عنوان «رد پای زنجانی در بحران هپکو» نوشت: علی اصغر عطاریان سرمایهدار اصفهانی که 60 درصد سهام هپکو را خرید و مالک این شرکت شد، 20 درصد را نقد پرداخت کرد و مابقی اقساط پنج ساله شد. مجموعاً بلوک 60 درصدی هپکو 70 میلیارد تومان ارزشگذاری شده بود. عطاریان، هپکو را با حمایت بابک زنجانی خریده بود.
یادآور میشود بابک زنجانی از رشد یافتگان و نوکیسهگان برآمده در دولت سازندگی و زمان مدیریت حزب کارگزاران است.
شهریور ماه سال 92، نشریه زنجیرهای آسمان وابسته به حزب کارگزاران مصاحبهای رپرتاژگونه با بابک زنجانی منتشر کرده و عکس وی را روی جلد صفحه اول خود قرار داد. زنجانی در این مصاحبه میگوید: «زمانی که در پادگان ولیعصر تهران سرباز بودم، آقای هاشمی رفسنجانی برای بازدید به آنجا آمدند، گفتند تعدادی سرباز برای ریاست جمهوری، بانک مرکزی و جاهای مختلف انتخاب کنند. وقتی به عنوان سرباز به بانک مرکزی رفتم گفتند شما باید به عنوان راننده، آقای نوربخش را جابهجا کنید. حدود 5 ماه از سربازیام مانده بود. من در دفتر آقای نوربخش کار ثبت نامهها را انجام میدادم، بعد هم رانندگی آقای نوربخش را میکردم. بعد از خدمت... آقای نوربخش 4-5 جا را انتخاب کرده بود و برای کنترل بازار به آنها دلار میداد تا در بازار پخش کنند. دلار 300 تومان بود و همه میگفتند دلار میخواهد هزار تومان شود. مردم میرفتند شب تا صبح در صف بانکها میخوابیدند تا دلار بگیرند و در بازار بفروشند. آقای نوربخش به من گفت شما هم بیا در این مجموعههایی که دارند دلار تزریق میکنند و 4 یا 5 نفر بودند، کار کن، اولین روز 17 میلیون دلار ارز در بازار توزیع کردم و اولین کارمزد من هم 17 میلیون تومان (2 دهه پیش) بود با آن پول هم یک دفتر در میرداماد (خیابانی که بانک مرکزی نیز همان جاست) خریدم، هر روز دلار میگرفتم و در بازار میفروختم... (درباره عکس با هاشمی و خاتمی و روحانی) من پیش این آقایان رفتم تا جایزه بگیرم... تا حالا سه چهار بار آقای هاشمی را از نزدیک دیدهام. بعد از انتخابات خدمت ایشان رفتم و توضیحی درباره کارهایم به ایشان دادم، بیشتر از 8 سال است که عکس ایشان در اتاقم هست.»
یک تحلیلگر ارشد نظامی آمریکا تاکید کرد حملات موشکی و هوایی دقیق از انحصار آمریکا درآمده و واشنگتن نمیداند در مقابل این حملات به عربستان چه بکند.
موسسه مطالعات بینالمللی و استراتژیک که پنجمین اندیشکده پرنفوذ جهان محسوب میشود، تحلیلی به قلم آنتونی کوردزمن و درباره حملات اخیر مقاومت یمن به عربستان منتشر کرد.
کوردزمن مینویسد: حملات به تاسیسات نفتی عربستان سعودی در حال حاضر سطح جدیدی از خطر را نشان میدهد که جنگها در منطقه خلیج فارس تا چه اندازه بر تامین انرژی و اقتصاد جهانی تاثیرگذار خواهد بود. این حملات پیش از این دستکم بحرانهای جزئی در صادرات نفت جهان ایجاد کرده و تعمیر این زیرساختها در عربستان و از سرگیری صادرات به مسائل اساسی تبدیل شدهاند. با این حال، جدیترین چالش کوتاهمدت و بلندمدت این است که چگونه حملاتی از این دست را در آینده متوقف کنیم.
عربستان سعودی و شرکت دولتی آرامکو هیچگونه اطلاع دقیقی در مورد میزان خسارت ناشی از حملات ارائه نکردهاند.
با این حال، عربستان سعودی اظهار داشته است که تولید حدود 5 میلیون بشکه در روز یا بیش از نیمی از تولید آن به حالت تعلیق درآمده است. این رقم معادل 6 درصد از روزانه نفت طبیعی عادی جهان است. بهای نفت در حال حاضر جهش یافته و دیر یا زود سعودیها مجبور هستند علاوه بر تعیین مقیاس واقعی خسارت، مدت زمان لازم برای تعمیر و بازیابی را هم مشخص کنند. این حملات بسیار گسترده بودهاند.
حوثیها ادعا میکنند 10 «هواپیمای بدون سرنشین» را برای این امر بهکار گرفتهاند. گفته میشود حوثیها سیستم حملهای به دست آوردهاند که برد آن بسیار بیشتر از حد لازم است و میتواند تا 1500 کیلومتر پرواز کند.
ایران ممکن است حملات فنی را انجام نداده باشد، اما در این موضوع تردید بسیاری وجود دارد که حوثیها توانسته باشند بدون کمک ایران این سیستمها را راهاندازی کرده باشند. مانند برخی از حملات اخیر به نفتکشها، هرگز نمیتوان به درستی اثبات کرد چه کسی مسئول این حملات بوده است. این یک هشدار در مورد خطرات طولانیمدت است.
مکانیابی و هدفگیری حملاتی که از سوی پهپادها و موشکهای کروز انجام میشود، بسیار سخت است. دستکم سیستمهای ایرانی هم GPS و هم قابلیت تصویربردای دارند که میتوانند به طور دقیق هدفگیری کنند. این سیستمها همچنین رادارگریز هستند و میتوانند به راحتی پرواز کنند و دارای پروفایلهای پروازی هستند که شناسایی آنها دشوار است.
از طرف دیگر، تواناییهای جنگندههای سعودی و رهگیری موشکهای زمین به هوا برای پوشش دادن مناطق وسیع با هرگونه اثربخشی نامشخص است و دفاع موشکی بالستیک تنها میتواند با یک تهدید متفاوت مقابله کند.
به همین دلیل است که موفقیت در حملات موجود، دستکم میتواند به عنوان یک انگیزه اصلی برای ایران، حزبالله و سایر قدرتهای اینچنینی برای توسعه چنین نیروهایی و همچنین موشکهای بالستیک و موشکهای کروز با هدایت دقیق باشد.
بنابراین در آینده نزدیک، هیچ راه مطمئنی برای تخمین تهدید فوری حملات بیشتر وجود ندارد. لذا چه ایران به شیوهای مستقیم به عربستان سعودی حمله کرده باشد یا نه، این حملات بدون شک در آینده هم ادامه پیدا خواهد کرد و موشکهای بالستیک را هم باید به این وضعیت اضافه کند.
در واقع ایران در حال حاضر چالشبرانگیزترین مورد است. عربستان سعودی باید در اجرای هر نوع انتقامجویی، آسیبپذیری خاص خود را در نظر بگیرد و ایالات متحده باید تأثیر هرگونه تشدید در کاهش بیشتر صادرات و واردات نفت از خلیج فارس را در صورت جنگ در نظر بگیرد. جهان به واردات نفت از این منطقه نیاز دارد.
حملات به عربستان سعودی هشدار راهبردی را ارائه میدهد که نشان میدهد دوران برتری هوایی ایالات متحده در خلیج فارس و انحصار آمریکا در مورد توانایی حمله دقیق، به سرعت در حال کمرنگ شدن است. پهپادها با هدفگیری دقیق و موشکهای کروز به فهرست داراییهای نظامی ایران افزوده شده و شروع به گسترش در میان حوثیها و حزبالله کردهاند.
چنین حملاتی همچنین میتواند با طیف گستردهای از اشکال دیگر حمله غیرمتعارف، چه در زمین و چه در خلیج فارس مرتبط باشد.
خبر اول اینکه،«فرید زکریا»، روزنامهنگار و تحلیلگر امریکایی بر این باور است که اشتباه اصلی سیاست ترامپ در برابر ایران را باید در عدم شناخت وی نسبت به الگوی رفتاری و تصمیمگیری ایران دانست. به گزارش تابناک، زکریا در واشنگتن پست نوشت: «دشمن صاحب رأی است»؛ این نقل قولی است که به سون تزو (Sun Tzu)، استراتژیست نظامی باستانی چین نسبت داده میشود. تزو توصیه میکند که انسان باید دشمنش را بشناسد. این دقیقاً بیانگر مهمترین کاستی سیاست ترامپ در برابر ایران است. استراتژی دولت ترامپ اعمال فشار دوچندان بر ایران و وادار کردن سایر کشورها به پیروی از تحریمهای یکجانبه ایالات متحده و در نتیجه تسلیم کردن ایران است. به نوشته زکریا، فشار حداکثری علیه ایران نتوانست رفتار این کشور را متعادل کرده یا آن را به میز گفتوگوها بازگرداند، بلکه تهران را برای اقدامات تلافیجویانه تحریک کرد. شرایط تحریمها به حدی دشوار است که ایران بخوبی احساس میکند در صورت انجام اقدامات تحریکآمیز و حتی خطرناک، چیز زیادی برای از دست دادن ندارد. سون تزو در کتاب «هنر جنگ» مینویسد پیروزی فقط هنگامی ممکن است که یک رهبر بداند چه زمانی را برای مبارزه انتخاب کند و آماده باشد. شکست زمانی تضمین شده است که یک رهبر بی محابا، دمدمی مزاج و متکبر باشد. این تحلیلی بهنگام از دوران باستان است.
دست آخر اینکه، رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا اعلام کرد که کشورش میتواند به 15 نقطه در ایران حمله کند، اما برای این کار عجلهای ندارد.به گزارش جماران، دونالد ترامپ خطاب به خبرنگاران در دفتر کاخ سفید گفت: سادهترین کاری که من میتوانم انجام دهم، در حالی که شما (روزنامهنگاران) هنوز اینجا هستید، این است که بگویم بچهها بیایید شروع کنیم و این یک روز بسیار بد برای ایران خواهد بود... سادهترین کاری که میتوانم انجام دهم، این است که بگویم بیایید به 15 نقطه در ایران حمله کنیم. من میتوانم این کار را انجام دهم و همه چیز آماده است. اما وقتی که میتوانم این کار را انجام ندهم، نمیخواهم که آن را انجام بدهم. ترامپ افزود: «من میتوانم این کار را در یک دقیقه انجام دهم، درست در اینجا، برای شما و شما یک داستان عالی برای نوشتن در این مورد خواهید داشت.»
یکی از مسئولان مهم دولتی در نامه روزهای اخیر خود به تعدادی از اعضای کابینه، از آن ها خواسته است با توجه به تصویب نهایی قانون مدیریت بحران کشور در روزهای گذشته و تکالیف قانونی مندرج در آن، دستگاه های ذی ربط باید ضمن تجمیع اعتبارات مربوط به آمادگی در برابر بحران، در اسرع وقت برای اعلام پروژه های اولویت دار خود در حوزه سیل، ریزگرد، حریق و امراض دام اقدام کنند تا برآورد بودجه آن ها برای سال ۹۹ به موقع انجام شود.
در حالی که با تصویب هیئت وزیران وقت در سال ۱۳۹۰، مقرر شده بود تعداد ۸۴۵۱ دستگاه خودرو برای استفاده جانبازان بالای ۷۰ درصد به کشور وارد شود، این رقم در مهرماه سال ۹۳ و با ابلاغ اسحاق جهانگیری به ۹۲۰۰ دستگاه افزایش یافت و حالا با گذشت پنج سال، به پیشنهاد یک عضو کابینه و موافقت تعدادی از مسئولان دولتی قرار است این تعداد واردات خودرو به 10 هزار و ۷۰۰ دستگاه خودروی خارجی افزایش یابد.
خودرو شخصی یکی از مدیران شهرداری آبادان از سوی فردی ناشناس به آتش کشیده شد. معاون اجتماعی این نیرو گفت: در پی آتشسوزی عمدی یک دستگاه خودرو خارجی در منطقه کارون هفت آبادان ماموران کلانتری ۱۵ احمدآباد به همراه تیمهای امدادی آتشنشانی و پلیس در محل حاضر شدند. ستوان امیرسام کمایی با بیان اینکه مالک خودرو مذکور یکی از معاونان شهردار آبادان میباشد، افزود: با بررسی دوربینهای مداربسته مشخص شد عامل این اقدام مرد جوانی است که صورت خود را با نقاب پوشانده است. فرد مذکور پس از شکستن شیشه خودرو آن را به آتش کشیده و متواری میشود. وی افزود: تلاش پلیس برای دستگیری عامل این آتشسوزی عمدی ادامه دارد. مالک خودرو مذکور که نخواست نامش فاش شود نیز گفت: این آتشسوزی حدود یکمیلیارد ریال به خودرو خسارت وارد کرده است.
دولت آمریکا در یکماه اخیر از ورود ۱۲دانشجوی ایرانی به این کشور ممانعت کرده است. به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، دستکم ۱۲دانشجوی ایرانی که قرار بود برنامههای تحصیلات تکمیلی خود را در رشتههای مهندسی و علوم کامپیوتر در سال تحصیلی جدید شروع کنند، روادید آنان بهطور ناگهانی لغو و از پرواز آنها به آمریکا ممانعت شده است. برخلاف گزارش نیویورک تایمز، وزارت امورخارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد، هیچ تغییری در سیاست آمریکا بهوجود نیامده و بیشتر دانشجویان خارجی در سال تحصیلی جدید قصد ادامه تحصیل در مدارس دانشگاه کالیفرنیا را دارند. وزارت امورخارجه آمریکا مدعی شد: هیچ تغییری در مورد ویزای دانشجویی صورت نگرفته و مقامات آموزش عالی میگویند که مشکلات در این خصوص برای هر صدهاهزار دانشجوی بینالمللی که برای شرکت در کالجها و دانشگاههای آمریکایی سفر میکنند، در هر پاییز ایجاد میشود.
محمدرضا باهنر گفت:یک زمانی که فراکسیون اکثریت در مجلس داشتیم، من حتی هم میتوانستم پیش بینی کنم که فلان موضوع یا فلان وزیر در مجلس چند رای میآورد. من موافقم که مردم لیستی رای بدهند، در تهران امضاها با هم رقابت میکنند، یک امضا این طرف است و یک امضا آنطرف. اگر بحث رای خریدن هم مطرح باشد مثلا در تهران اصلا برای کسی نمیصرفد که رای را بخرد. اما در منطقهای که 12هزار نفر یا 10هزار رای میدهند تا نماینده به مجلس بفرستند آنجا بله ممکن است بروند و رایی را بخرند اما در جایی که طرف باید یک میلیون رای بیاورد، باید هر رایی را چند بخرد؟ گفتند باهنر سلطان چای ایران است، بعضیها به من گفتند برو و پاسخش را بده، پاسخی که من دادم این بود که اقلا ماهی یککیلو چای را به ما برساند که لازم نباشد بروم از سوپرمارکت کوچه خرید کنم.
بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی فارین پالیسی ، دارایی داعش در سال ۲۰۱۵ به ششمیلیارد دلار میرسید اما در حال حاضر میزان دارایی این گروهک تروریستی به دو میلیارد دلار رسیده است. آنطور که گفته شد قبل از این بیشتر درآمد این گروهک تروریستی از طریق فروش نفت و گاز تامین میشد که بر اساس آخرین گزارشها در سال ۲۰۱۵ این گروهک تروریستی توانست ۵۰۰ میلیون دلار از طریق فروش نفت و گاز به دست آورد. منبع درآمدی بعدی این گروه اخاذی و گرفتن مالیات از مردم است . تنها در سال ۲۰۱۵ این گروهک نزدیک به ۳۶۰ میلیون دلار از این محل درآمد داشت.
آمریکا ناو یواساس نیتز را به ساحل شمال شرقی عربستان سعودی فرستاده است. این خبر را شبکه تلویزیونی سیبیاس گزارش داد. این ناو با هدف «پر کردن حفره» در پدافند هوایی عربستان که حمله به تاسیسات نفتی آرامکو در هفته گذشته را تسهیل کرد صورت میگیرد. این ناو مجهز به سیستم یورشی آگیس است. آگیس یک سیستم یکپارچه یورشی دریایی آمریکایی است که توسط بخش موشکی و رادارهای سطحی ابرشرکت آرسیای گسترش داده شده و اینک توسط بخش موشکی و کنترل آتش لاکهید مارتین تولید و فرآوری میشود. این سامانه توانایی شلیک دو موشک اسام-۳ را در پدافند هوایی دارد. این ناو همچنین میتواند برای اهداف تهاجمی موشکهای تاماهاک را نیز شلیک کند.
مدیرکل محیط زیست استان مازندران با اشاره به اینکه عامل بریدن گوش یک الاغ در شهرستان بهشهر شناسایی شده است، گفت: این فرد متواری است و هنوز دستگیر نشده است. فیلمی منزجرکننده از آزار و اذیت الاغ در مازندران چند روزی است در فضای مجازی در حال دستبهدستشدن است که در آن یک جوان با داس مخصوص کشاورزی گوشهای الاغ را به شکل وحشیانه از سرش جدا میکند. حسینعلی ابراهیمی کارنامی با اعلام این خبر که فرد حیوانآزار از سوی دادستان شناسایی شده است، گفت: این فرد متواری است و هنوز دستگیر نشده است. وی اظهار داشت: حیوانآزاری و انتشار فیلم آن جرم است و مجازات در انتظار این فرد است.
مدیرکل فرودگاههای خراسان رضوی گفت: فرود اضطراری هواپیمای حامل مسافران پرواز شیراز- مشهد که از ناحیه چرخ جلو دچار نقص شده بود، با موفقیت در باند فرودگاه بینالمللی مشهد انجام شد. محمدباقر قاسمزاده افزود: خلبان پرواز شیراز به مشهد اعلام کرده بود که چرخ جلوی هواپیما بازنمیشود لذا بهسرعت تمام اقدامات ایمنی و پیشبینیهای لازم فنی انجام و موضوع با ستاد بحران خراسان رضوی نیز هماهنگ شد. وی ادامه داد: خلبان این هواپیمای مسافربری پیش از فرود عملیات پرواز در ارتفاع پایین یا لوپس را انجام داد که طی آن چرخ هواپیما بازشد واین پرنده بدون مشکل فرود آمد.
مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بهزیستی کشور با اشاره به بازداشت 4 نفر از کارکنان سازمان بهزیستی اظهار کرد: صبح دیروز 4 نفر از کارکنان سازمان بهزیستی کشور برای پارهای از توضیحات بازداشت شدند. مسعود آسیما در پاسخ به این پرسش که اتهامات این افراد چه بوده است، گفت: اطلاعات دقیقی از اتهاماتشان نداریم، ولی اتهامات آنها اخلاقی نبوده ولی اطلاعات دیگری از این موضوع نداریم. وی ادامه داد: طبق اطلاعاتی که به دستمان رسیده است، اتهامات این افراد مربوط به گذشته و دورانی است که در یکی از استانها مسئولیت داشتهاند.
رئیس ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به همکاری سال گذشته نیروهای مسلح و حشدالشعبی برای برقراری امنیت راهپیمایی اربعین، گفت: امسال سپاه پاسداران با همکاری و هماهنگی حشد الشعبی با تمامی توان در این رابطه وارد عمل شده و در خاک عراق مسئولیت مهمی را در راستای برقراری نظم و امنیت و اسکان و بهداشت و تغذیه زائران بر عهده دارد.
اخیرا خبرهایی مبنی بر خداحافظی آیتا... اراکی از مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی منتشر شده است؛ خبری که گویا صحت دارد و به احتمال قریب بهیقین این مجمع در چند روز آینده تغییر در ریاست خود را شاهد خواهد بود. احتمالا هفته آینده مراسم تودیع و معارفه دبیر کل جدید مجتمع جهانی تقریب مذاهب برگزار میشود.
در ادامه رقابتهای چهار وزن پایانی کشتی آزاد قهرمانی جهان ۲۰۱۹ که در نورسلطان پایتخت قزاقستان در حال برگزاری است، دومینیک ابو نادر کشتیگیر لبنان در وزن ۸۶ کیلوگرم که باید در دور نخست به مصاف یوری کالاشنیکوف کشتیگیر روس اجارهای تیم رژیم صهیونیستی میرفت، حاضر نشد مسابقه بدهد و به روی تشک نیامد. این کشتیگیر لبنانی، ظاهرا آمریکاییالاصل بوده است.
ارسال نظرات