طبق مصوبه کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، وام ازدواج برای زوجهای زیر ۲۵ سال و زوجه زیر ۲۳ سال، ۳۵۰ میلیون تومان و برای سایر متقاضیان ۳۰۰ میلیون تومان تعیین شد؛ این رقمها درحالی درنظر گرفته شده که تسهیلات ازدواج نسبت به سال آینده تغییری نداشته است.
تغییرنکردن رقم وام ازدواج برای سال آینده نشاندهنده توجه مجلسیها به پیشنهاد مرکز پژوهشهای مجلس است؛ در هفتههای اخیر، مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی به بررسی تسهیلات تکلیفی لایحه بودجه سال آینده پرداخت و پیشنهاد داد که سقف فردی وام ازدواج تغییر نکند.
براساس مصوبه کمیسیون تلفیق، ۲۷۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات قرضالحسنه ازدواج، فرزندآوری و خرید یا ساخت مسکن برای سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است.
در همین زمینه وحید شقاقیشهری، کارشناس اقتصادی در گفتوگو با میزان در رابطه با تسهیلات ازدواج در سال آینده و صفهای طویل دریافت آن، گفت: در مورد تسهیلات ازدواج، نظام بانکی این تسهیلات را بسیار برجسته کرده درحالی که بررسی آمار و ارقام نشان میدهد در مقابل تسهیلات دیگری که از سوی بانکها پرداخت میشود رقم تسهیلات ازدواج بسیار ناچیز است.
وی ادامه داد: این درحالی است که بانکها هرساله تسهیلات با نرخ سود پایین برای کارمندان و مدیران خود درنظر میگیرند که عدد و رقمهای بسیار بالایی است که با بخش اندکی از این تسهیلات میتوان صفهای وام ازدواج را جمع کرد.
به گفته این کارشناس اقتصادی، مقاومت بانکها در سال جاری در مقابل پرداخت تسهیلات ازدواج بسیار بالا بود و شاهد طولانیشدن زمان پرداخت این تسهیلات و در نتیجه تشکیل صفهای طولانی برای پرداخت آن بودیم.
شقاقیشهری یکی از معضلات پیشروی تسهیلات ازدواج را فرآیند پیچیده دریافت این تسهیلات دانست و افزود: در این زمینه میتوان به تعیین چند ضامن رسمی برای این نوع از تسهیلات اشاره کرد که بسیاری از جوانان را برای دریافت وام ازدواج با سختی روبهرو میکند.
وی تاکید کرد: برای رفع مشکلات دریافت تسهیلات ازدواج، مجلس و دولت باید با همفکری هم، روند پیچیده دریافت تسهیلات ازدواج را تسهیل کنند و با همکاری هم از بروکراسیهای اداری آن بکاهند تا تشکیل خانواده برای جوانان راحتتر شود.
این کارشناس اقتصادی گفت: بررسیها حاکی از آن است که تشکیل خانواده در کشور روند نزولی دارد و در کنار بحثهای فرهنگی و آموزشی لازم است که اقدامات بزرگی در حوزههای اقتصادی انجام شود تا مشوق خوبی برای تشکیل خانواده در بین جوانان باشد.
شقاقیشهری با بیان اینکه موضوعات مهمی از جمله قانون جوانی و جمعیت، نیازمند اقدامات اساسی برای تسهیل آن است، اظهار کرد: یکی از کوچکترین اقدامات، تسهیل در روند پرداخت تسهیلات ازدواج است که باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: باید تخطی در مسیر پرداخت تسهیلات از سوی نظام بانکی با جرایمی همراه باشد تا شاهد طولانیشدن فرآیند ثبتنام تا دریافت تسهیلات ازدواج نباشیم و لازم است سامانه نظارتی بانکمرکزی با جدیت تخلفات مربوط به تسهیلات ازدواج را رسیدگی کند.
این کارشناس اقتصادی در مورد رقم تسهیلات ازدواج در سال آینده و افزایش نیافتن آن نسبت به سال جاری گفت: باتوجه به اینکه رقم تسهیلات ازواج در سال جاری با رشد بالای ۶۶ درصدی روبهرو شد از این رو برای سال آینده افزایشی برای آن درنظر گرفته نشد.
شقاقیشهری تاکید کرد: امیدواریم باتوجه به اینکه افزایشی در رقم تسهیلات ایجاد نشده است سال آینده با مقاومت بانکها در پرداخت تسهیلات ازدواج روبهرو نشویم و اعتبار درنظر گرفته شده برای پرداخت تسهیلات در سال آینده جوابگوی متقاضیان باشد.
ارسال نظرات